Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Uusi päävalmentaja haluaa luoda ampumahiihtoon valmennuskulttuurin

Suomen ampumahiihdon uuden päävalmentajan Jari Karinkannan tavoitteena on luoda ampumahiihtoon uusi valmennuskulttuuri. Marraskuun alussa virallisesti työssään aloittava Karinkanta pitää tämän viikonlopun aikana ensimmäisen leirinsä maajoukkueelle.

urheilu
Jari Karinkanta
Jari Karinkanta. (Arkistokuva)Yle

Ampumahiihdon uutena päävalmentajana virallisesti syksyllä aloittava Jari Karinkanta on mukana ensimmäisellä kesäleirillä Vuokatissa. Karinkanta odottaa innolla uutta haastetta.

- Olen ollut ampumahiihdon kanssa tekemisissä 20 vuotta. Maajoukkueen kanssa pestit ovat aikaisemmin olleet lyhyitä. Nyt tilanne oli sopiva. Kahden vuoden paketti alustavasti Sotshin yli on mielenkiintoinen haaste, Karinkanta totesi.

- Ampumahiihto on nostanut mukavasti profiiliaan Suomessa. Sillä on vetovoimaa.

Karinkannalla on näkemys siitä, mitä hän lähtee tekemään.

- Tavoite olisi, että saisimme luotua suomalaisen ampumahiihdon valmennuskulttuurin. Lähdemme tekemään kaikissa ryhmissä samantyyppistä harjoittelua. Sitä kautta saamme pitkäjänteisyyttä valmennukseen, että se ei vaihtelisi aina henkilön mukaan.

- Järjestelmän luominen alkaa nyt. Siinä voi mennä 1-2 vuotta ennen kuin homma saadaan pyörimään. Tässä hypätään vähän vauhdista kyytiin.

Karinkannan mukaan tärkeitä asioita ovat ammattimaisuus ja kokonaisvaltainen harjoittelu, miten voima-, kestävyys- ja nopeusharjoittelu rytmitetään, kuinka paljon ammuntaharjoittelua tehdään.

- Täytyy priorisoida asioita, mitkä ovat painopisteet, että se ei ole sellaista sillisalaattia.

Viime kaudella maajoukkueurheilijat kritisoivat liittoa siitä, että valmennuksessa ei ole riittävästi ampumavalmennustaitoa. Karinkannalla sitä on, sillä hän toimii vielä tällä hetkellä Suomen Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtajana.

- En ole huippuampumavalmentaja, mutta perustiedot ovat olemassa. Tavoitteena on, että joukkueelle tulee kauden aikana vielä ampumavalmentaja.

Karinkannan mielestä maajoukkueella on hyvät edellytykset valmistautua tulevaan kauteen. Liiton talouskin on saatu hyvälle mallille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat