Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Nadal teki historiaa Roland Garrosilla

Espanjan Rafael Nadal voitti maanantaina uransa seitsemännen kerran Ranskan avoimet. Sateen takia sunnuntaina keskeytetty tasainen ottelu päättyi espanjalaiselle neljän erän jälkeen.

urheilu
Rafael Nadal voittopokaalin kanssa
Rafael Nadal hypisteli Roland Garrosin voittopokaalia jo seitsemännen kerran.AFP / Lehtikuva

Nadal voitti maailmanlistan ykkösen, Serbian Novak Djokovicin sunnuntaina alkaneessa ottelussa 6-4, 6-3, 2-6, 7-5. Näin Nadal on voittanut Roland Garrosin Grand Slam -turnauksen urallaan jo seitsemän kertaa.

Nadal on voittanut kaikkien aikojen eniten mestaruuksia Ranskan avoimissa. Ruotsin Björn Borg voitti aikoinaan Pariisissa kuusi kertaa.

Espanjalainen aloitti maanantaina yhtä vahvasti kuin sunnuntainakin. Hän mursi heti ensimmäisessä pelissä Djokovicin syötön ja piti heti perään seuraavan syöttövuoronsa johtaen neljättä erää 3-2.

Djokovic liikutteli espanjalaista jyrkillä poikki kentän -lyönneillään, mutta ei tahtonut löytää aukkoja maailmanlistan kakkosen tiukasta puolustuksesta.

Ottelun erotuomari ja turnausjohtaja olivat lähellä keskeyttää ottelun jo kolmannen kerran sateen takia Nadalin johtaessa neljättä erää 5-4, mutta lyhyen kuuron jälkeen ottelua päätettiin jatkaa.

Molemmat liikkuivat huikean hyvin ja hakivat palloja vaikeista paikoista. Helppoja pisteitä ei kumpikaan juuri saanut. Nadalin johtaessa 6-5 hän hankki Djokovicin syöttövuorossa ensimmäisen ottelupallonsa.

Kaikkien täydelliseksi yllätykseksi serbi syötti kaksoisvirheen ottelupallotilanteessa ja Nadal lyyhistyi kentän pintaan kyynelten virratessa vuolaasti hänen kasvoiltaan.

Kaiken kaikkiaan mestaruus Ranskassa oli espanjalaisen uran 11:s Grand Slam -titteli. Tämä mestaruus oli espanjalaiselle erityisen makea, sillä hän oli hävinnyt kolme edellistä Grand Slam -finaalia juuri Djokovicille.

- Tämä turnaus on minulle se kaikista tärkein. Tämä oli todella vaikea ottelu maailman parasta vastaan. Kolmen hänelle hävityn finaalin jälkeen minulla on nyt tämän voiton jälkeen erittäin paljon tunteet pinnassa, kertoi Nadal ottelun jälkeen.

26 vuotta turnauksen aikana täyttänyttä Nadalia voidaan saavutuksien puolesta nyt pitää varsin hyvin kaikkien aikojen menestyneimpänä massakenttäpelaajana. Hänen ottelutilastonsa massakenttäpyhätössä on ällistyttävä - 52 voittoa ja yksi tappio.

Djokovic jahtasi myöskin historiallista saavutusta, sillä voittaessaan hän olisi ollut ensimmäinen miespelaaja sitten Rod Laverin vuonna 1969, joka on voittanut neljä Grand Slam -turnauksen kaksinpelimestaruutta peräkkäin.

- Tämä harmittaa. Pelasin eilen ennen sadetaukoa paremmin ja ottelu oli minun hallussa. Tänään hän aloitti vahvemmin, kun taas itse oli hitaampi kuin eilen. Tänään päivän ensimmäisessä pelissä minulla oli ehkä hieman huonoa tuuriakin, mutta ei se selitä mitään. Parempi voitti tänään ja onnittelut Rafalle siitä, totesi herrasmiesmäinen Djokovic.

Nadal kuittasi turnausvoitostaan muhkeat 1,25 miljoonaa euroa palkintorahoina.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat