1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Totaalinen tyrmäysisku - Los Angeles voitti Stanley Cupin

Mestaruus on Los Angeles Kingsille ensimmäinen. Yksikään joukkue ei ole aiemmin noussut Stanley Cup -voittoon konferenssinsa kahdeksannelta sijalta.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Los Angeles Kings on voittanut Stanley Cupin. Jääkiekkoliiga NHL:n mestaruus ratkesi, kun Kings murskasi New Jersey Devilsin kotonaan 6-1 ja katkaisi finaalisarjan otteluvoitoin 4-2.

Kings ratkaisi kuudennen finaalin jo avauserässä. New Jerseyn Steve Bernierin viisiminuuttinen laitataklauksesta kävi kalliiksi, sillä Dustin Brown (1+2), Jeff Carter ja Trevor Lewis veivät kyseisen ylivoiman aikana Los Angelesin kolmen maalin karkumatkalle.

Kun heti toisen erän alussa Carter iski toisen kerran, New Jersey oli lyöty. Adam Henrique sai Devilsin maalihanat auki toisen erän lopulla, mutta Kingsin johto ei ollut enää uhattuna missään vaiheessa. Loppulukemat sinetöityivät Lewisin ja Matt Greenen päätöserän osumilla.

Stanley Cup on Los Angelesin seurahistorian ensimmäinen. Se on myös ensimmäinen konferenssinsa viimeiseltä sijalta pudotuspeleihin lähtenyt joukkue, joka on voittanut himoitun mestaruuskannun.

Los Angeles hävisi koko kevään aikana vain neljä playoff-ottelua, joista kaksi tuli finaalisarjassa juuri ennen kuudetta ottelua. Dustin Brownista tuli Derian Hatcherin jälkeen toinen Stanley Cupin ilmaan nostanut yhdysvaltalaiskapteeni.