Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Lumilautailun paripujottelu

NHL teki historiaa pohjoisamerikkalaisessa ammattilaisurheilussa

Los Angeles Kingsistä tuli yhdeksäs mestari NHL:ssä yhdeksään vuoteen. Yhtä suurta vaihtuvuutta ei ole muissa palloilulajeissa nähty koskaan Pohjois-Amerikassa.

urheilu
Dustin Brown tanssii mestaruustanssia lastensa kanssa.
AFP / Lehtikuva

New Jersey Devils 2003, Tampa Bay Lightning 2004, Carolina Hurricanes 2006, Anaheim Ducks 2007, Detroit Red Wings 2008, Pittsburgh Penguins 2009, Chicago Blackhawks 2010, Boston Bruins 2011 ja Los Angeles Kings 2012.

2005 ei mestaria kruunattu työsulun takia, joten siinä ovat viimeisimpien yhdeksän NHL-kauden mestarijoukkueet.

Kun otetaan laskuun Pohjois-Amerikan neljä merkittävintä ammattilaissarjaa, koripallon NBA, baseballin MLB, amerikkalaisen jalkapallon NFL ja jääkiekon NHL, koskaan ei ole ollut missään sarjassa yhtä suurta vaihtuvuutta.

Vertailun vuoksi, viimeisen yhdeksän kauden aikana NFL:ssä on kruunattu kuusi, MLB:ssä seitsemän ja NBA:ssa kuusi tai seitsemän mestaria - riippuen siitä, voittaako keskiviikkoaamuna käynnistyvän finaalisarjan Miami Heat vai Oklahoma City Thunder.

Viimeisen 13 kauden aikana vain Detroit ja New Jersey ovat onnistuneet ottamaan kaksi Stanley Cup -voittoa, mikä alleviivaa entisestään NHL:n tasaisuutta. Etenkin palkkakaton aikakaudella dynastioiden muodostaminen on osoittautunut käytännössä mahdottomaksi.

Lähteet: ESPN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat