Suora

  • Ruumis matkalaukussa

SUL poistamassa Pitkämäkeä EM-mainonnasta

Suomen Urheiluliitto on aloittanut viimeisen parin viikon rutistuksen Helsingin EM-kilpailujen lipunmyynnin osalta. keihäänheittäjä Tero Pitkämäen käyttö EM-kisojen mainosten ”veturina” vähenee radikaalisti tai loppuu kokonaan.

urheilu
Tero Pitkämäki koki Oslon Bislettillä uransa mahalaskun
Lehtikuva

SUL on touko-kesäkuussa kampanjoinut vahvasti eri medioissa mainostaen 27. kesäkuuta Helsingissä alkavia yleisurheilun EM-kisoja.

Monen hauskan mainoksen tähtenä on ollut keihäänheiton maailmanmestari ja olympiamitalisti Tero Pitkämäki. Mutta Pitkämäki ei enää ole mainoskampanjan ykköstykki.

- Kyllä me sellainen ratkaisu tehtiin, että mennään enemmän ”tapahtuma-kulma” edellä, kertoo EM-kisojen pääsihteeri Esa Honkalehto.

EM-kisojen markkinointijohtaja Jari Töykkä sanoo, että asia ei ole ihan yksiselitteinen.

- Oslosta odotettiin Pitkämäeltä kovempaa tulosta, mutta yksi kisa ei ole vedenjakaja tässä asiassa. Voidaan käyttää Pitkämäkeä mainonnassa, jos hän on joukkueessa, mutta jos hän ei pääse EM-kisoihin, niin silloin tietysti lopetetaan. Toivon että hän olisi joukkueessa, pyörittelee Töykkä.

Lippuja edullisesti

Tero Pitkämäen huippukunto on ollut hakusessa koko kevään, eikä hän ole vielä pystynyt kilpailuissa heittämään yli 80 metriä. Pitkämäen pääsy EM-joukkueeseen on epävarmaa ja vaatisi voiton, sekä yli 84 metrin heiton sunnuntaina pidettävillä Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilla.

- Yksilö mainostamisessa on aina riski. Voi tapahtua loukkaantumisia tai sitten jotain muuta. Sen takia meillä on Tero sekä OP Karjalainen tv-mainoksissa, tuumii Honkalehto.

Mainostajalle on tietysti kiusallista jos mielikuva ei myy.

- Mainonta on mainontaa. Sillä voi muokata mielikuvia, mutta sportti itsessään pitää olla kiinnostavaa, tietää Töykkä ja mainitsee pitkien keihäskaarien olevan parasta mainontaa.

Vaikka huippuheitot ovat olleet vähissä, EM-kilpailujen lipunmyynti on kuitenkin sujunut mukavasti. Eikä ihme, sillä lippujen hinnat ovat hieman toista tasoa kun jääkiekon MM-kiisoissa.

Halvimmillaan aamukilpailuihin pääsee 12 eurolla ja iltakisoihin 19 eurolla. Nelihenkinen perhe pääsee iltakisojen B-katsomoon 57 eurolla. Mutta vielä on tehtävä töitä.

-Jotta saataisiin katsomot täyteen, se vaatii vielä kovan loppunousun lipunmyynnissä, kertoo Honkalehto, joka uskoo vahvasti että noilla lipun hinnoilla katsojien kynnys tehdä viime hetken päätöksiä kisoihin lähdöstä on melko matala.

Pihtipudas viimeinen EM-näyttöpaikka

Pitkämäen leiristä kerrotaan, että heille ei ole ilmoitettu mainos-asiasta.

- En ole asiasta virallisesti kuullut, joten en voi oikein kommentoida, kertoo Pitkämäen manageri Tero Heiska.

Pitkämäen viimeinen mahdollisuus päästä EM-joukkueeseen on ensi sunnuntaina heitettävä Keihäskarnevaalien kilpailu.

- Vähän on vaikeata ollut, mutta jos Putaalla heittää 84 metriä, niin sitten, miettii Heiska.

SUL on luvannut varman EM-kisapaikan Pihtiputaan Keihäskarnevaalien voittajalle - edellyttäen että hän heittää vähintään 84 metriä. Joukkueeseen pääsy vaatisi kuitenkin Pitkämäeltä tai muilta alle 80 metrin miehiltä kovan tason onnistumisen.

- Vannomatta paras, mutta pitää ryminällä tulla, jos meinaa päästä ohi. Turha sillä on vielä spekuloida, toteaa SUL:n huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä, ja tarkoittaa että kolmikko Antti Ruuskanen, Ari Mannio ja Teemu Wirkkala on heittänyt koko alkukesän yli 80 metrin kisakaaria ja he ovat vahvasti kisapaikoissa kiinni.

*Petri Hänninen *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat