Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Sundbergille sittenkin paikka Lontooseen

Sundbergin kohtaloksi oli koitua monimutkainen karsintajärjestelmä. Nyt judoka kuitenkin nähdään Lontoon olympiatatamilla.

urheilu
Jaana Sundberg.
Jaana Sundberg YLE

Vielä huhtikuun lopun EM-kisojen jälkeen tilanne näytti huonolta. Sundberg putosi maanosapaikalta, mutta liitto laittoi kuitenkin villi kortti -hakemuksen eteenpäin perustellen sitä hyvällä ranking-sijoituksella.

- Olin sen suhteen luottavainen, halusin katsoa pelin loppuun asti. Olen harjoitellut tiukasti koko ajan, mutta tietysti henkisesti on ollut raskasta, Sundberg huokaisee.

- Karsintaturnaukset ja ranking ovat todistaneet minulle sen, että pystyn voittamaan maailman parhaita ja rankingin kärkinimiä, Sundberg sanoo.

Judon olympiakarsinta kesti kaksi vuotta. Tuona aikana Sundberg osallistui yhteensä 26 turnaukseen eri puolilla maailmaa.

- Yksi urheilu-uran päätavoitteista on ollut päästä olympialaisiin. Nyt on tarkoitus nauttia tehdystä työstä ja siitä, mitä sieltä tulee. En aseta itselleni mitään tiettyjä tavoitteita.

Aiemmin keväällä Lontoon-paikkansa varmistivat suomalaisista Valtteri Jokinen (alle 60 kg) ja Johanna Ylinen (63 kg). Jokinen on Sundbergin puoliso.

- Meillä ei ole keskinäistä kilpailua. Varmasti on helpompi Valtterinkin valmistautua, kun pystymme yhdessä tekemään viimeistelyä, Sundberg iloitsee.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat