Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mannio, Pitkämäki ja Ruuskanen EM-kisoihin

SUL:n hallitus valitsi Suomen edustajiksi Helsingin EM-kisojen miesten keihääseen Ari Mannion, Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen.

urheilu
Tero Pitkämäki.
Tero Pitkämäki nousi EM-kisajoukkueeseen.AFP / Lehtikuva

Ensimmäinen varaedustaja on Teemu Wirkkalaja toinen varaedustaja Lassi Etelätalo.

Eilen kaikki viisi ilmoitettiin Suomen joukkueeseen ja lopullinen valinta siirrettiin maanantaille. Keihään arvokisavalinnat ovat viime vuosina usein muodostuneet vaikeiksi eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta.

Pitkämäen heitot jäivät lyhyiksi koko alkukauden, mutta sunnuntaina hän voitti Pihtiputaan keihäskarnevaalit tuloksella 83,87. Keihäskarnevaalien voittajalle oli luvattu varma paikka EM-kisoihin, jos voittotulos olisi yli 84 metriä.

Miesten keihään karsinta on ohjelmassa heti EM-kisojen ensimmäisenä kisapäivänä, ensi viikon keskiviikkona.

- Keihäsvalintojen osalta nojauduimme valinnassa kuluvan kesän Suomen tilastoon ja urheilijoiden keskinäisiin kohtaamisiin tällä kaudella. Valinta ei ollut helppo ja todella kovia miehiä jäi varaedustajiksi, mutta hienointa on, että tänäkin vuonna saamme maailmanluokan keihäskolmikon jalkeille arvokilpailuihin.

- Suomen keihästasosta kaiken kertoo se, että Helsingin edustuskolmikon ulkopuolelle jääneistä heittäjistäkin joku voi nousta aina olympiavoittoon saakka Lontoossa, SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski kertoo.

Lisäksi nimettiin viestijoukkueiden jäseniä ja viestijoukkueisiin valittuja urheilijoita nimettiin sellaisille henkilökohtaisille matkoille, joissa Suomella ei muutoin olisi ollut edustusta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat