Suora

  • Urheiluruutu

"Bendtnerin sakko on hysteerinen liike Uefalta"

Irlantilainen vedonlyöntitoimisto pitää tanskalaishyökkääjän saamaa rangaistusta kohtuuttoman kovana.

urheilu
Michel Platini
Michel Platini johtaa Euroopan jalkapalloliittoa.EPA

Irlantilainen vedonlyöntitoimisto pitää Nicklas Bendtnerin alushousutempauksesta saamaa sakkoa käsittämättömänä.

Bendtner vilautti EM-turnauksen Tanska - Portugali -ottelussa maalituuletuksensa aikana alushousujaan, joissa erottui selvästi vedonlyöntitoimiston nimi.

Uefan (Euroopan jalkapalloliitto) säännöt kieltävät selväsanaisesti minkäänlaisen mainonnan pelaajan vaatteissa EM-turnauksessa.

Bendtneriä rangaistiin 100 000 euron sakolla ja yhden ottelun pelikiellolla seuraavissa MM-karsinnoissa.

- Olemme tyrmistyneitä. Tämä on Uefalta hyysteerinen ja erittäin kyyninen liike, jonka on sanellut silkka kaupallisuus ja joka on selvästi raskaampi rangaistus kuin Uefan aiemmat, vakavammista rikkomuksista antamat, vedonlyöntitoimisto Paddy Power sanoo lausunnossaan ja viittaa muun muassa eräisiin Uefan rasistisista huudoista antamiin rangaistuksiin.

Kun Porton kannattajat solvasivat rasistisesti Manchester Cityn Mario Balotellia Eurooppa-liigan ottelussa, Porto sai 20 000 euron sakon. Neljä vuotta sitten Kroatian liitto sai maaottelussa esiintyneestä rasistisesta solvaamisesta 12 000 euron sakon.

Vedonlyöntitoimisto ilmoitti myös, että sen kertoimet uuden, vastaavan tempauksen esiintymisestä EM-turnauksessa ovat laskeneet 13:sta 7:ään.

Uefa ei tiedotteessaan erikseen kommentoinut rangaistusta. Bendtnerin sakko on 20 000 euroa pienempi kuin Venäjän liiton saama sakko, joka annettin venäläisten riehuttua Tshekki-ottelussa katsomossa, käytyä käsiksi järjestyksenvalvojiin, heitettyä ilotulitteita kentälle ja esiteltyä sopimattomia bannereita katsomossa.

Bendtner ilmoitti tanskalaisen tv-kanavan haastattelussa, että hän valittaa tuomiostaan.

Lähteet: AP, AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat