Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

NHL:n historian 50. varaustilaisuus lähestyy – tasainen ryhmä varattavia

Jääkiekkoliiga NHL:n varaustilaisuus järjestetään Pittsburghissa Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Varaustilaisuudesta odotetaan mielenkiintoista ja tapahtumarikasta, sillä varattavien joukko on hyvin tasainen.

urheilu
Joel Armia NHL Draft Buffalo Sabres
Joel Armia oli viime vuoden tilaisuuden suomalaisnimi. (Arkistokuva)YLE

Vuosittain järjestettävä NHL:n varaustilaisuus järjestetään tällä kertaa Pittsburghissa, joka isännöi vuotuista tapahtumaa toista kertaa. Ensimmäisen kerran kaupunki isännöi tapahtumaa vuonna 1997, jolloin Los Angeles Kings varasi Olli Jokinen koko tilaisuuden kolmantena.

Tänä vuonna tilaisuutta odotetaan rapakon takana todella innolla, sillä varattavien ryhmä on todennäköistä ykkösvarausta Nail Jakupovia lukuun ottamatta hyvin tasainen.

Eri asiantuntija-arvioissa ykköskierroksen ennakkokaavailut poikkeavat huomattavasti toisistaan, mikä lupaa varmasti yllätyksiä jo ensimmäisen kymmenen nimen aikana.

Ruotsi ja Kanada ovat jälleen tuottaneet tukun ykköskierroksen nimiä, mutta ilahduttavasti myös kaksi tai jopa kolme suomalaista on pyörinyt avauskierroksen spekulaatioissa.

Ruotsalaisten ykkösnimi tänä vuonna on Leksandin laitahyökkääjä Filip Forsberg, joka on useimmissa listoissa viiden ensimmäisen varauksen joukossa.

Fyysinen ja isokokoinen hyökkääjä on taitava ja nopea, ja hänen laukauksensa aiheuttaa maalivahdeille suuria ongelmia. Maalintekijä ei kuitenkaan ole yksiulotteinen, vaan hän pystyy myös tekemään peliä tehokkaasti. Sukunimestään huolimatta hän ei ole sukua legendaariselle Peter Forsbergille.

Kanadalaisen pelaajatuotannon kirkkain tähti on tänä vuonna Ryan Murray. Rauhallinen puolustaja voittaa kaksinkamppailut omassa päässä huimalla varmuudella ja hän pysyy luistelussa helposti hyökkääjien tahdissa. Kanadalainen näkee pelin todella hyvin ja osaa pelata myös hyökkäyssuuntaan kohtalaisesti.

Murray on myös todennäköisesti valmis NHL:ään jo ensi kaudella, sillä hän pärjäsi todella hyvin kevään MM-kisoissa Helsingissä. Mikäli Edmonton Oilers ei jostain syystä varaa Jakupovia ensimmäisenä, on Murray todennäköisin ykkösvaraus ottaen huomioon Oilersin tarpeet.

Lähteet: TSN.ca, hockeyprospectus.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat