Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

"Kentällä oli kaksi historian huonointa rankkarijoukkuetta"

Juha Kanervaa, Tero Tiitua ja Petteri Kilpistä puhuttivat Aamu-tv:n Jälkihiessä sekä jalkapallon että yleisurheilun EM-kisat.

urheilu
Jälkihiki
Juha Kanerva, Tero Tiitu ja Petteri Kilpinen Aamu-tv:n Jälkihiessä 25. kesäkuuta.

Italiasta tuli myöhään sunnuntai-iltana viimeinen jalkapallon EM-kisojen välieriin yltänyt maa. Italian ja Englannin välisestä puolivälierätaistosta odotettiin tasatulosta ja se myös varsinaisen peliajan jälkeen saatiin. Juha Kanervan mukaan rangaistuspotkukilpailuun oli mehukkaat lähtökohdat.

- Lopputuloshan ei ollut mikään yllätys. Monet asiantuntijat arvelivat tulokseksi 0-0. Siinä oli railakasta liikkumista puolelta toiselle. Rangaistuspotkukilpailuun mentäessä kentällä oli kaksi historian huonointa rangaistuspotkujoukkuetta. He ovat munanneet kaikkein eniten pilkkuja, Kanerva muistutti.

Tero Tiitulla oli selvä näkemys ottelun ratkaisuhetkestä.

- Molemmilla joukkueilla oli oma momentum rankkareissa. (Andrea) Pirlon huikean jäätävä chippi oli käännekohta. Se vei itseluottamusta briteiltä. Peli kääntyi totaalisesti sen jälkeen.

Jälkihien tuorein kasvo, liikunnan ja urheilun uuden kattojärjestön puheenjohtaja Petteri Kilpinen mietti Englannin pelitavan kannattavuutta.

- Roy Hodgson on kuuluisa puolustuspelimies. Herääkin kysymys, kannattiko puolustaa noin paljon? Lopputulos on kuitenkin sama kuin aina, eli pudotaan puolivälierissä, Kilpinen totesi.

"Yleisurheilu on hieno laji"

EM-jalkapallon jälkeen katseet käännettiin keskiviikkona Helsingissä alkaviin yleisurheilun EM-kisoihin. Tiitu toivoo suomalaisilta ahkeraa osanottoa kisatapahtumiin.

- Voimme nyt näyttää, että olemme oikeasti kiinnostuneita urheilusta. Totta kai toivomme, että suomalaiset pärjäävät, mutta siellä on itsensä likoon laittamista, vaikka he eivät mitaleita ottaisikaan. Itse uskon kuitenkin, että muutama mitali sieltä tulee, Tiitu kertoi.

Kanervan mukaan kolmen parhaan joukkoon yltäminen ei ole suomalaisurheilijoille tärkeintä.

- Tärkeämpää on se, että suomalaiset menevät välieriin tai finaaleihin. Saisimme näin paljon iltakilpailuita, joissa suomalaisia on mukana radalla tai kenttälajeissa. Urheilu kumpuaa siitä, että meillä on laajempi taso. Saisimme herätettyä sitä, että yleisurheilu on hieno laji.

Kilpinen nosti esille EM-isännyyden merkityksen suomalaiselle urheilumaailmalle.

- Vastikään pidettyjen MM-kisojen vuoksi olemme ehkä tottuneet siihen, että meillä on kisoja koko ajan. Menee pitkä aika, ennen kuin meillä on vastaavat kisat seuraavan kerran. Yleisurheilu on siitä kivaa, että saamme jännittää monta tapahtumaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat