Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala

Nieminen väänsi voiton Wimbledonin avauksesta

Suomalainen sai ensimmäisen murtonsa vasta yhdeksännellä yrityksellä. Espanjan Feliciano Lopez kaatui sadetauonkin jälkeen.

urheilu
Jarkko Nieminen
EPA

Jarkko Nieminen avasi Wimbledonin Grand Slam -turnauksen voitolla 14. sijoitetusta Espanjan Feliciano Lopezista. Viime aikoina ailahtelevasti pelannut Nieminen vei ottelun nimiinsä erin 7-6(4), 3-6, 7-6(5), 6-4.

Päänahka on kova, sillä Lopez on tenniksen maailmanlistalla sijalla 17.

Toisella kierroksella Nieminen saa vastaansa Yhdysvaltain Brian Bakerin.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä erässä Lopezin syöttäessä tilanteessa 2-2. Nieminen oli tuhrinut kahdeksan murtopalloa ottelussa, mutta yhdeksännellä suomalainen lopulta sai rohmuttua pelin itselleen.

Pian tämän jälkeen ottelu määrättiin tauolle sateen takia.

Suomalainen palasi kentälle kesken syöttövuoronsa tilanteessa 30-15, mutta ei häiriintynyt tauosta sen enempää. Nieminen piti syöttönsä ja näin myös edun erässä.

Ottelu oli varsinaista vääntöä, jossa kaksi erää ratkottiin tie-breakeillä. Ailahtelevassa pelissä nähtiin tukku virheitä, mutta myös komeita suorituksia.

Kovasyöttöinen Lopez pyrki ottelussa ahnaasti verkolle ja parhaimmillaan Nieminen onnistui ohittamaan espanjalaisen tyylikkäillä lyönneillä.

Nieminen ei kuitenkaan saanut millään Lopezin syöttövuoroista murtoa, vaikka esimerkiksi kolmannessa erässä maskulaiselle tarjottiin neljä eräpalloa espanjalaisen syöttövuorolla. Kuvaavaa on, että Lopez onnistui purkamaan useammankin tiukan tilanteen läpisyötöllä.

Toinen erä sen sijaan alkoi Lopezin murrolla, johon Nieminen vastasi äänekkästi kiroilemalla. Rinnalle Nieminen ei enää päässyt, mutta erätappio jäi lopulta ainoaksi.

Tie-breakeissa suomalainen pelasi kuitenkin oivallisesti. Lukuisiin virheisiin ottelussa sortunut espanjalainen pysyi käsivarren mitan päässä.

Keskinäisistä kohtaamisista Nieminen on nyt voittanut kuusi ja Lopez kaksi.

Suosittelemme

Tuoreimmat