Suora

  • Ruumis matkalaukussa
  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Pitkämäki jätti hirmukaaret finaaliin

Tero Pitkämäen lähtökohdat EM-kotikisojen keihäänheiton karsintaan eivät olleet kovinkaan herkulliset. Kaksi heittoa riitti kuitenkin tuomaan hänelle finaalipaikan.

urheilu
Tero Pitkämäki.
Lehtikuva

- Kaksi heittoa, eivätkä ne menneet hirveän hyvin. Verryttelyssä Eläintarhan kentällä tuntui paremmalta, Pitkämäki totesi ja sanoi jättäneensä parhaat heitot torstain finaaliin.

Pitkämäen kausi on ollut varsin tuskainen, ja hän ylitti 80 metriä vasta Pihtiputaan keihäskarnevaaleissa kesäkuussa. Seinäjoen seudun Urheilijoita edustava Pitkämäki ei myöskään ole aikaisempina vuosina viihtynyt karsinnoissa, joten siihen nähden 80,66 metriä kantanut heitto oli hänelle kohtuullinen tulos.

- En ole aikaisemminkaan heittänyt karsinnassa hirmukaaria. Paremmin lähti kuitenkin liikkeelle eikä ollut niin paljon ongelmia. Pikkaisen jännitti enemmän kuin aikaisemmin, kun ei tuo alkukausi ole kauhean hyvin mennyt, hän hymähti.

Pitkämäki sai valmentajaltaan Jan Zeleznyltä yksinkertaiset ohjeet ennen karsintaa: mene nauttimaan kilpailusta. Tähän hän pyrkii myös huomenna.

- Nyt vain sinne finaaliin taistelemaan ja rennosti ottamaan. Se on kuitenkin aivan eri kisa kuin karsinta.

Pitkämäki uskoo, että torstain finaalissa nähdään jälleen kerran tuttuja nimiä. Andreas Thorkildsenin karsinta oli jälleen kerran varsin tutunnäköistä, eikä norjalainen onnistunut puhkaisemaan 80 metriä.

- Andreas nostaa varmasti tulostaa. Samoin (Vitezslav) Vesely. Myös Ari (Mannio) taistelee mitaleista ja joitain yllätysnimiä saattaa nousta esiin, Pitkämäki arvioi ja totesi oman heittonsa paranevan myös karsinnan lukemista.

- 85 metriä on realismia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat