Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Niin sanotut rytmihäiriöt" pilasivat Torron EM-kisat

Kovat odotukset vaihtuivat pettymykseksi - jälleen. Osku Torro uskoo, että olympiakisat ovat hänen juttunsa.

urheilu

Osku Torro jäi tulokseen 219 korkeushypyn karsinnassa EM-kotikisoissa. Vaikka Torro puhui mitaliodotuksista karsinnan alla, maan alle hän ei pettymyksen jälkeen vajonnut.

- Minä en ole vieläkään antanut pettymyksen tulla pintaan. Tykkäsin kuitenkin hypätä täällä, ja tosi hyvä paikka olisi ollut tehdä kovaa tulosta. En saanut hypystä kiinni millään. Oli niin sanotusti rytmihäiriöitä juoksussa. Juoksu ei tullut niin kuin piti, Torro selvitti.

- Kyllä se pettymys saattaa jossain vaiheessa tulla. Niellään niin kuin mies tämä tappio. Vähän aikaa murehditaan ja sitten lähdetään taas täysillä seuraavia kisoja kohti. Tämä on vasta alkukautta, ja nyt on pakko saada hyppäämiseen tuntumaa ennen Lontoota.

Juuri kisojen alla ennätyksensä 228 Jyväskylässä hypännyt Torro ei viihtynyt Olympiastadionin puuskaisissa tuulissa. Kaikki yritykset korkeudesta 223 menivät plörinäksi.

- 219:n ylityksessä ei ollut puuskittaista vastatuulta ja siinä sain omasta hyppäämisestäni kiinni. Kun alkoi olla ratkaisukorkeudet, minulle tuli hirveä myräkkä vastaan. En kuitenkaan uskaltanut siirtää merkkiä lähemmäs, vaikka olisi ehkä pitänyt. Kun hyppää liian läheltä, joudun kippaamaan nilkkaa. Ajattelin puskea noilta merkeiltä, mutta en päässyt rimalle niissä asennoissa, kun olisi pitänyt, Torro avasi.

- Minun tyyliselle hyppääjälle se (myräkkä) on aikamoista myrkkyä. Minä haluan luukuttaa kovaa siihen rimalle, ja minun aseeni on se vauhti. Se on hankala hallita, varsinkin jos tuuli pyörii. Siinä ei ole hirveästi pelivaraa, miten siihen rimalle tullaan.

Uran neljäs arvokisapettymys

Torro on aiemmin pudonnut kaksi kertaa EM-kisoista ja kerran MM-kisoista karsinnassa, ja Helsingin tulos sivusi tähän mennessä parasta tulosta arvokisoissa. Neljäs putoaminen ei tuntunut sen mukavammalta.

- Ei se herkkua ole. Kaikkiaan oli hyvä fiilis ja hyvä kiukku tässä kisassa, mutta jokainen kisa on omanlaisensa. Kun katsoo maailmantilastoa ja noita jätkiä, jotka tuollakin kompuroivat, tuo oli haastavaa itse kullekin. En ollut yksin noiden olosuhteiden kanssa, Torro muistutti.

Vaikka EM-kotikisat menivät plörinäksi, kautta on vielä paljon jäljellä. Silmissä siintää uran ensimmäiset olympiakisat Lontoossa elokuussa. Elokuuhun on vielä aikaa, etenkin kun mies on vihdoin terveenä.

- En ole yleensäkään näin lähellä juhannusta hypännyt näin korkealta. Se on ollut tätä myös hyvissä kilpailuissa. Se on ihan on/offia. Jos se jää kolmanteen yritykseen, se on ihan noppapeliä. Jos on todella terävät jalat, pystyy kompensoimaan tuulia. Olisi vaatinut tosi hyvän päivän, jotta olisin pystynyt klaaraamaan tuon, 32-vuotias Torro kertoi.

- Täytyy katsoa valmentajan kanssa, mihin kisoihin lähdetään. En jaksa hirveän monta kisaa tahkota ennen Lontoota. Olympiakisoissa en ole koskaan ollut, enkä näin ole koskaan karsiutunutkaan siellä. Ehkä ne ovat minun juttuni.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat