Minna Nikkasella tuskainen seiväskarsinta

Kaksi ensimmäistä karsintakorkeutta menivät yli nipin napin. 435 oli torstaiaamun odotetuimpiin suomalaissuorittajiin kuuluneelle Nikkaselle jo liikaa.

urheilu
Minna Nikkanen hyppää.
Minna Nikkasen hypyt ratkaisukorkeudesta

Minna Nikkasen urakka yleisurheilun EM-kisojen seiväshypyssä päättyi karsintaan. Suomalaishyppääjän karsinta oli tuskien taival alusta asti.

Nikkanen oli vaikeuksissa jo avauskorkeudessaan 405, jonka hän selvitti kolmannella yrityksellä. Myös toinen korkeus 425 tuotti vaikeuksia, mutta meni yli kolmannella.

19 naista jatkoi finaalipaikan tavoittelua korkeudessa 435. Nikkanen pudotti korkeudesta kolmesti ja finaalipaikka jäi haaveeksi.

Karsiutuminen on nousukunnossa olleelle Nikkaselle pettymys. Hän teki vain muutama viikko sitten Tukholmassa tuloksen 440 ja ylitti Lontoon olympialaisten B-rajan.

- Hyppy ei vaan tällä hetkellä ole tarpeeksi varma. Sitä pitää pystyä varmistamaan kohti olympialaisia, Nikkasen valmentaja Jarno Koivunen kommentoi Yle Urheilulle.

Nikkanen putosi lopulta finaalista ensimmäisenä hyppääjänä omasta karsintaryhmästään. Seiväsfinaali hypätään lauantaina kello 19.15.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat