Karjalaisen pohje petti kesken karsinnan - katso video!

Suomalaisten huono onni jatkui miesten moukarikarsinnassa. Olli-Pekka Karjalainen aiheutti sydämentykytyksiä viimeisellä yrityksellään, jossa kramppi keskeytti heiton.

urheilu
Olli-Pekka Karjalainen istuu moukariringissä.
Olli-Pekka Karjalaisen kolmas heitto epäonnistui, kun hänen jalkansa kramppasi. (Arkistokuva)

Karjalainen avasi karsintansa kelpo heitolla, joka kantoi 74,54 metriä. Tuo heitto myös riitti lauantain finaaliin. Toisella yrityksellään Karjalainen yliastui heittonsa.

Ensimmäinen heitto jäi myös ainoaksi tulokseksi, sillä viimeinen yritys päättyi huonosti. Kesken pyörähdyksen Karjalainen lopetti heittonsa, ja pyllähti rinkiin. Suomalainen piteli hetken jalkaansa, ja pian pohkeen kohdalle laitettiin jääpussi vielä ensiavuksi.

- Nappasi vähän pohkeesta kolmannella heitolla. Nyt on suht hyvä kävellä. Katsotaan miten toipuu, lähden nyt suoraan hotellille saamaan hoitoa, Karjalainen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Karjalainen saapui hotellilleen kyynärsauvoilla, muttei valottanut tilannettaan yhtään enempää. Suomen joukkueen tiedotustilaisuudessa ei myöskään tullut uutta tietoa tilanteeseen. Vammaa selvitellään lääkäri Ilkka Tulikouran kanssa. Aikaa finaaliin on kaksi vuorokautta.

- Kaikki tunnit tarvitaan, kommentoi Suomen Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä infossa.

Valmentaja Arto Rinta-ahon mukaan Karjalaisen pohje oli krampannut hieman jo toisessa heitossa. Valmentaja ei kuitenkaan uskaltanut heti kättelyssä sanoa, kuinka pahasta vammasta on kyse.

- Ei ole ollut mitään oireita aiemmin, oli ihan yllättävää että näin kävi, Rinta-aho sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Söderberg ja Seppänen jäivät ulos finaalista

Ensimmäisessä karsintaryhmässä myös esiintyneen David Söderbergin karsinta sujui mollivoittoisesti.Ensimmäinen heitto oli yliastuttu ja toinen yritys jäi vain niukasti häkkiin. Kolmannella Söderberg kiskaisi karjunnan saattelemana hyvän heiton, joka oli kuitenkin taas yliastuttu ja näin suomalainen jäi kokonaan ilman tulosta.

Karsintaryhmä A:n paras mies oli Barcelonan EM-kisojen pronssimitalisti Krisztian Pars. Unkarilainen kiskaisi 78,09 ja oli samalla ainoa kilpailija, joka ylitti karsintarajan 77,50.

Toisessa karsintaryhmässä mukana ollut Tuomas Seppänen on tällä kaudella heittänyt 73,67 metriä, toukokuussa Saksassa. Varsin heikkotasoisessa moukarikarsinnassa näillä lukemilla olisi menty loppukilpailuun, mutta siihen suomalainen ei kuitenkaan valitettavasti yltänyt.

Myös kaksi vuotta sitten EM-finaalista niukasti karsiutunut Seppänen heitti ensimmäisellään tuloksen 69,84. Sarja jatkui tasaisena: toinen heitto kantoi 70,47 ja kolmas 71,15.

Näin Suomen finaaliedustus riippuu siis siitä, kykeneekö Karjalainen heittämään lauantain finaalissa.

Toisessa ryhmässä kukaan ei ylittänyt karsintarajaa. Ryhmän parhaimmasta heitosta vastasi Nicola Vizzoni (76,42).

Hallitseva mestari Libor Charfreitag jäi sen sijaan ulos finaalista, hän sai vain yhden tuloksen aikaan ja se kantoi vaatimattomat 69,95. Viimeinen finaalin yltänyt oli Mattias Jons tuloksella 72,85.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat