Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Niemiselle täystyrmäys - Baker jyräsi jatkoon

Upeasti Wimbledonin avauskierroksella pelannut Jarkko Nieminen jäi täysin jyrän alle toisella kierroksella. Brian Baker osoitti, että viime aikoina hänestä noussut kohu ei ole syntynyt turhasta.

urheilu
Jarkko Nieminen
EPA

USA:n Brian Baker jyräsi Jarkko Niemisen yli Wimbledonin tennisturnauksen toisella kierroksella tylyin luvuin 6-0, 6-2, 6-4. Numerot eivät jätä juuri sijaa selittelylle.

Baker on vahvassa nosteessa oleva pelaaja, mutta silti tällainen tulos on suuri pettymys Niemiselle.

Niemisellä ei ollut yhtään murtopalloa ottelussa. Bakerilla niitä oli 12. Hän mursi Niemisen syötön kuudesti.

Brian Bakerin tarina on varsin mielenkiintoinen. Varsinkin amerikkalainen media on nostanut viime viikkojen aikana sitä vahvasti esille.

Baker oli nuorena lupaava pelaaja, mutta hän joutui pahaan loukkaantumiskierteeseen jo vuonna 2005. Hän joutui olemaan käytännössä sivussa tenniskentiltä lähes kuusi vuotta. Baker oli mm. kolmesti lonkkaleikkauksessa ja kerran olkapääleikkauksessa.

Viime vuonna Baker pääsi vihdoin sellaiseen kuntoon, että pelaaminen onnistui. Hän alkoi pelata Futures- ja Challenger-turnauksia hyvällä menestyksellä. Juuri ennen Ranskan avoimia tänä keväänä Baker karsi Nizzan ATP-turnaukseen. Pääsarjassa amerikkalainen voitti muun muassa Gael Monfilsin ja Nikolai Davidenkon ja eteni finaaliin asti.

Bakerin ranking on tällä hetkellä 126. Se ei kuitenkaan selvästikään kerro totuutta 27-vuotiaasta amerikkalaisesta.

Suosittelemme

Tuoreimmat