1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomen mitalitili auki dramaattisessa keihäskisassa

Suomen mitalitili aukesi Helsingin Olympiastadionin keihäsillassa. Ari Mannion torstai oli pronssinen Vitezslav Veselyn juhliessa EM-kultaa. Keihäskarnevaaleilta EM-joukkueeseen noussut Tero Pitkämäki palautettiin puolestaan tylyllä tavalla maan pinnalle.

Ari Mannio tuulettaa.
Ari Mannio avasi Suomen mitalitilin heittämällä pronssia. (Kuva: Lehtikuva)

Keihäänheiton kauden kärkinimi Vitezslav Vesely piti pintansa ja vei Euroopan mestaruuden tuloksella 83,72. Hopealle Helsingin Olympiastadionilla heitti ennätyksellään 83,23 venäläinen Valeri Iordan.

Suomalaisittain ilonaihe oli Ari Mannio, joka pokkasi pronssimitalin tuloksella 82,63. Parempaankin oli tosin saumoja: Mannio kiskaisi karsinnassa yli 84-metrisen, jolla olisi juhlittu EM-kultaa torstai-iltana.

Tero Pitkämäen kilpailu oli varsinainen mahalasku. Suomalainen jäi alle 75 metriin ja 11:nneksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pitkämäki ei onnistu voittamaan mitalia urallaan EM-kisoissa.

Myös kaksinkertaisen olympiavoittajan Andreas Thorkildsenin kilpailu päättyi ennen aikojaan. Norjalainen oli kolmen kierroksen jälkeen neljännellä sijalla neljä tuloksellaan 81,55. Mies joutui kuitenkin lopettamaan leikin kesken reisivamman takia.

Suomen keihästilanne EM-kisojen jälkeen on mehukas Lontoon olympialaisia ajatellen. Mannion olympiapaikka on varma - kaksi muuta paikkaa ratkotaan sunnuntaina 8.7. Lapinlahden Eliittikisoissa.