Suora

  • Ruumis matkalaukussa
  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Pitkämäki: Ei mitään hyvää heitoissani

Tero Pitkämäelle Helsingin EM-kisojen keihäsfinaali oli kova pettymys. Pitkämäen tekniikka oli retuperällä eivätkä kisaheitot onnistuneet.

urheilu
Tero Pitkämäki pettyi kisassa
Tero Pitkämäki joutui pettymään keihäsfinaalissa.

Tero Pitkämäki poistui pettyneenä miehenä yleisurheilun EM-kisojen miesten keihään finaalista Helsingissä. Pitkämäen 74,89 metrin tulos riitti vasta 11. sijalle. Näin Pitkämäki jäi ulos kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Pitkämäki hakeutui talvella Tshekin keihässuuruuden Jan Zeleznyn valmennusoppiin, mutta ainakaan EM-kisojen osalta yhteistyö ei vielä kantanut hedelmää. Pihtiputaan keihäskarnevaalit tarjosivat välähdyksen paremmasta, mutta EM-finaalissa Pitkämäen tekniikka oli jälleen sekaisin.

- Ei ollut samanlainen vire kuin eilispäivän karsintakilpailussa. Ei voi mitään, meikäläinen ei näköjään menesty kotikisoissa, Pitkämäki puuskahti.

- Ei heitoissani ole oikein mitään hyvää kerrottavaa. Yritin ottaa vauhtia pois heitoistani, mutta samalla askelmerkkini meni sekaisin. Ajoin ihan viivaan kiinni, ei siitä tullut sitten sen kummempaa, Pitkämäki kommentoi.

Pelastaako Lontoo Pitkämäen kesän?

Pitkämäellä on vielä mahdollisuus pelastaa kesänsä Lontoon olympiakisoissa. Helsingin EM-kisojen jälkeen on kuukausi aikaa virittää heittovire Lontoon taistoihin.

- Jos pääsen Lontoon kisoihin ja vielä menestyisin siellä, siinä on loppukesän tavoitteeni, Pitkämäki totesi.

- Kaikki on nyt melko hiuskarvan varassa. Onnistumisen ja epäonnistumisen ero on hyvin pieni, Pitkämäki huomautti.

Pitkämäki painotti, että tunnetila oli finaalissa hyvä, mutta tekniikka retuperällä.

- Täytyy yrittää saada varmuutta tähän touhuun. Tiedostin, että näinkin saattaisi täällä käydä, en pudonnut pilvistä, Pitkämäki sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat