Hyppää sisältöön

Mannio: Riittihän tuo pronssiin

EM-keihäsfinaalissa pronssia ottanut Ari Mannio oli mitaliinsa tyytyväinen, mutta 82,63 metrin tulos kaiveli miestä kovasti.

Suomen keihäsperinteet saivat jatkoa yleisurheilun EM-kisoissa. Ari Mannion tunteet olivat EM-finaalin jälkeen ristiriitaiset. Mitali lämmitti mieltä, mutta Lehtimäen Jyskeen miestä kaiveli, että jopa kultamitalikin oli tyrkyllä.

Tshekki Vitezslav Vesely vei kultaa 83,72 metrin heitollaan, johon Manniokin uskoi pystyvänsä. Mannio kiskaisi parhaallaan tuloksen 82,63, joka ei tyydyttänyt millään tavalla.

- Omasta mielestäni tulokseni oli todella vaisu. Mutta riittihän tuo pronssiin, Mannio tokaisi keihäsfinaalin päätyttyä.

Mannio nousi mitalikamppailuun toisen kierroksen 82,17-metrisellään, mutta onnistui jatkossa parantamaan tulostaan vain puolisen metriä. Mannion paras - 82,63 - lähti finaalin neljännellä kierroksella.

- Yritin viimeisillä heitoillani liikaa. Ei tullut yhtään sellaista oikein hyvää heittoa, Mannio kommentoi esitystään.

- Askelmerkkini oli ihan kohdallaan. Pää vain meni lujempaa kuin kroppa, yritin ihan liian kovasti, Mannio mietti.

EM-pronssi varmisti olympiamatkan

Mannio manasi sitä, että hänen finaaliheittonsa lähtivät kyntämään eivätkä lentäneet ihan huippumetreille.

- Vähitellen olen varmaan tyytyväinen tähänkin mitaliin. Vielä kentältä lähtiessäni tulos harmitti, Mannio kuvaili tunteitaan.

Mannio saa nyt rauhassa valmistautua yleisurheilukesän suurimpaan huipennukseen - Lontoon olympiakisoihin. Urheiluliitto oli jo aiemmin luvannut, että EM-mitalia Helsingissä juhliva urheilija lunastaa samalla olympiapaikan.

- Näin on puhuttu. Lopullisesti tämäkin asia nähdään tulevina päivinä, Mannio kommentoi olympiavalintaansa.

Mannio korosti, että Lontoon kisat odottavat vasta kuukauden kuluttua. Huippu-urheilussa kuukausikin on pitkä aika, ja voimasuhteissa saattaa tapahtua huomattaviakin muutoksia.

- Tämä finaali jätti minulle nälkää olympiakisoihin. Lontoossa pitää heittää vielä paremmin kuin täällä, sama sijoitus (pronssi) kelpaa kyllä, Mannio hymyili.

- Jos joku olisi viikko sitten sanonut, että saisin EM-kisoista mitalin, olisin ollut varmasti tyytyväinen. Tänään kultakin oli kuitenkin niin lähellä, että harmittaa sen takia, Mannio sanoi.

.
.