Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Nadalille harvinainen tappio henkisellä puolella

Varhaisimman tappionsa Grand Slam -tasolla seitsemään vuoteen torstai-iltana kokenut Rafael Nadal oli epätavallisen poissa tolaltaan tappio-ottelussa Lukas Rosolia vastaan.

urheilu
Rafael Nadal kaatuneena
AFP / Lehtikuva

Tuntematon tshekki Lukas Rosol (ATP-100) aiheutti yhden kaikkien aikojen suurimmista Grand Slam -turnausyllätyksistä kukistamalla vuosien 2008 ja 2010 Wimbledon-mestarin viidessä erässä 6-7(9-11), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4.

Kolmannessa erässä Nadal hermostui ja valitti ottelun erotuomarille Rosolin tyylistä häiritä liikkumalla Nadalin syöttöliikkeen aikana. Kolmannessa erässä espanjalaisen otettua syötönmurron turvin 2-1-johdon hän törmäsi tarkoituksella tshekkipelaajaan puoltenvaihdon yhteydessä.

- Olin yllättynyt sellaisesta Wimbledonin keskuskentällä. Se oli häneltä täysin tarkoituksellinen teko. Hän pyrki horjuttamaan keskittymistäni. Tiesin hänen yrittävän jotakin, mikä sinänsä on kuitenkin ihan normaalia tenniksessä, kertoi Rosol ottelun jälkeen.

Nadal ei halunnut selitellä tappiotaan eikä myöskään kertonut miksi hän valitti vastustajastaan ottelun erotuomarille.

- En sano nyt mitään, koska se kuitenkin käännetään itseäni vastaan. Nyt ei siis ole oikea hetki sanoa mitä kentällä tapahtui, koska se kuulostaa tekosyyltä. En koskaan tahdo selitellä tappion jälkeen.

26-vuotiaan Rosolin voitto oli käsittämätön yllätys, sillä hän ei ollut viidellä aikaisemmalla kerralla Wimbledonissa selvinnyt edes pääsarjaan, vaan hävinnyt joka kerta karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

11-kertainen Grand Slam -turnausvoittaja ja kaksinkertainen Wimbledon-mestari Nadal oli selvinnyt finaaliin asti viidessä aiemmassa Grand Slam -turnauksessa.

Edellisen kerran hän putosi jatkosta Grand Slam -turnauksen toisella kierroksella vuonna 2005.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat