"Mitali täysin realistinen" - tekeekö Ollikainen "evilät"?

Roni Ollikaisella on mahdollisuus tehdä sama, mitä Tommi Evilä teki vuonna 2005. Kahdella viimeisellä karsintahypyllä yritettiin Lontoon tulosrajoja.

Kuva: Lehtikuva

Roni Ollikainen ponnisti ensimmäisissä arvokisoissaan tyylikkäästi pituuden EM-loppukilpailuun. Tulos 800 tuli jo ensimmäisellä kierroksella, mutta Ollikainen jatkoi karsintaansa, vaikka jatkoonpääsy näytti varmalta.

- Se meni ihan hyvin. Harmi, että jäi niin lähelle karsintarajasta ensimmäisellä. Tänään oli hyvät mahdollisuudet rikkoa Lontoon rajoja. Se oli myös mielessä, ja sen takia hypättiin kaikki kolme hyppyä, yhä ilman olympiarajoja (820 ja 810) oleva Ollikainen valaisi.

Vaikka kahdeksanmetrinen ei ole ollut Ollikaiselle viime aikojen hyvästä vireestä huolimatta arkipäivää, nyt sellainen tuli helpohkosti. Hypyissä oli nimittäin paljon parannettavaa.

- Ensimmäinenkin tuntui vähän pehmeältä. Parit viimeiset askeleet olivat vähän löysempiä tänään. Siinä pitää terävöityä sunnuntaihin. Pitää valmentajan kanssa puhua, onko huomenna löysempää vai mitä tehdään, jotta olen hereillä sunnuntaina, Harri Laihon ja Arto Bryggaren valmennuksessa oleva Ollikainen totesi.

”Mitali on täysin realistinen”

21-vuotias Ollikainen sijoittui karsinnassa seitsemänneksi. Saksan Sebastian Bayer loikkasi roimaan myötätuuleen 834, mutta toiseksi hypänneeseen Ruotsin Michel Torneukseen eroa oli vain seitsemän senttiä.

- Tasaista on, niin kuin aina tällaisissa kisoissa. Sunnuntaina on kuitenkin taas uusi kilpailu, ja noilla lukemilla ei tee siellä mitään. Pitää hypätä uudestaan hyvin, Ollikainen painotti.

- Mitali on täysin realistinen Jämsän tulosten perusteella. Ei tarvitse toivoa, että pystyy hyppäämään sellaisia, vaan tietää, että pystyy. Se on ihan realistista.

Olympiarajat ja oma ennätys tähtäimessä

Olympiastadionin tuulet ovat olleet arvoitukselliset, ja muun muassa kolmiloikan karsintaan jäi useampi nimimies. Ollikaisella oli selvät sävelet siihen, miten hyvä tuulirako löytyy.

- Siinä pitää olla vain heti valmiina, kun edellisen on hypännyt, jotta saa käytettyä hyvät tuulet. Ensimmäiseen hyppyyn tosiaan tuli hyvä tuulirako. On vain hereillä, niin ihan hyvin niihin pääsee.

Sunnuntain loppukilpailussa Ollikaisella on mahdollisuus tehdä sama, mihin Tommi Evilä pystyi ensimmäisissä arvokisoissaan, vuoden 2005 MM-kisoissa. Napata arvokisadebyytissään arvokisamitali Helsingin Olympiastadionilta.

- Olympiarajat ja oma ennätys - ne ovat tähtäimessä. Kun tietää, että on kunnossa, niitä lähdetään hakemaan. Tällä hetkellä on hyvä tunne kropassa. Juoksu tulee helposti ja kovaa, eikä ole mitään ongelmia, Ollikainen päätti.