Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Evilä: Olen mystinen mies Suomesta

Tommi Evilä osoitti jälleen kilpailijan hermonsa ja venytti viimeisellä hypyllään pituushyppyfinaaliin tarvittavan tuloksen. Tulos 801 on tamperelaiselle enemmän kuin tuttu arvokisoista.

urheilu
Tommi Evilä hyppää.
Lehtikuva

Pituus 801 ja viimeisen hypyn tarvittava venytys on kummitellut Evilän arvokisauralla useaan otteeseen. Kolme vuotta sitten Berliinin MM-kisoissa ja kaksi vuotta sitten Barcelonan EM-kisoissa Evilä oli samassa tilanteessa kuin tänään Helsingissä: karsintapaikka oli viimeisestä hypystä kiinni.

Berliinin MM-kisoissa Evilä venytti viimeisellään 801, mutta jäi niukasti finaalista, kun saman tuloksen hypännyt Kreikan Louis Tsatoumas oli venyttänyt toiseksi parhaan hyppynsä pidemmälle. Barcelonassa hän selviytyi finaaliin ja sijoittui lopulta 10:nneksi.

Evilän mukaan salaisuus löytyy hänen suomalaisesta edustusasustaan.

- Tämän ryijyn on aika nostaa taas profiiliaan, hän sanoi osoittaen asuaan ja totesi, ettei tilanne ole hänelle oikeasti haastava.

- Olen sanonut, että tulos tulee ensimmäisellä tai kolmannella hypyllä. Jos ensimmäinen menee yli, niin toisella vedetään askelmerkki kohdalleen ja kolmannella täräytetään. Nyt se ensimmäinen meni hintsusti yli, toisella jarruttelin vielä ja kolmannella palasin takaisin perushyppyyn.

Luottoa tuhanteen toistoon

Evilä totesi, että helpotuksen tunne kolmannen hypyn jälkeen kesti puolen sekunnin verran; sen ajan, mitä sormen nostaminen ja laskeminen kestää.

- Ei siinä voi ruveta heittelemään vesipulloja ja juoksemaan kunniakierrosta. Nämä ovat minulle jo kahdeksannet arvokisat, joten rutiinia tulee. Ei siinä auta ylimääräistä höntyillä, hän totesi, mutta myönsi askelmerkin laittamisen olleen varsin haastavaa pyörivässä tuulessa.

- Siinä näki kolikon molemmat puolet. Verryttelyssä tuuli oli myötäistä, mutta karsinnassa se kääntyi vastaiseksi. Ei auttanut muuta kuin luottaa niihin tuhanteen toistoon, mitä on tehnyt.

Neljä sanaa ennustelijoille

Finaalipaikan saavuttaminen oli Evilälle vain yksi askel hänen tavoitteensa saavuttamisesta. Karsinnan vertaaminen ja sen avulla finaalitulosten ennustaminen on hänen mielestään ajanhukkaa.

- Minulla on tähän neljä sanaa: finaali on oma kisa, hän totesi ja kertoi antavansa itselleen karsinnasta arvosanaksi 9+ ja tähtäävänsä nyt kohti kymppiä.

Hänen tavoitteensa finaalista on kuitenkin selvä, vaikka hän ei suostunutkaan asiaa tarkentaa.

- Projekti on nyt käynnissä ja minä haluan menestyä. Minä olen mystinen mies Suomesta, hän hymähti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat