Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jälleen yllätys lähellä - Federer vaivoin jatkoon

Wimbledonin tennisturnauksen yllätyksen olivat saada jatkoa, kun Roger Federer joutui lujille Julien Benneteau'n kanssa.

urheilu
Roger Federer
AFP / Lehtikuva

Kuudesti Wimbledonin mestaruutta juhlinut Roger Federer oli kolmannen kierroksen ottelussaan Ranskan Julien Benneteau'ta vastaan pulassa.

Ranskalainen oli neljännessä erässä katkaisupelissä kahden pisteen päässä ottelun voitosta, mutta Federer venyi kovassa paikassa ja voitti ottelun 4-6, 6-7 (3-7), 6-2, 7-6 (8-6), 6-1.

Benneteau loukkasi ottelun aikana polveaan, ja viidennessä erässä kipu äityi niin kovaksi, että Federer vei erän helposti nimiinsä 6-1 ja eteni jatkoon.

Tammikuussa Jarkko Niemiselle Sydneyn turnauksen finaalissa hävinnyt Benneteau oli Federeriä vastaan ajoittain todella hyvä, ja hän voitti ensimmäiset kaksi erää.

Kolmannessa erässä sveitsiläinen oli väkevämpi numeroin 6-2, ja Benneteau'n vire katkesi ikävään kaatumiseen kostealla kentällä. Neljäs erä venyi katkaisupeliin, mutta Benneteau ei kyennyt ottamaan ratkaisevia pisteitä, joilla hän olisi lähettänyt Federerin Rafael Nadalin seuraksi katsomoon.

Seuraavaksi Federer saa vastaansa turnauksessa sijoittamattoman belgialaisen Xavier Malissen.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat