Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Bergius nauroi emämokalleen - "En mahda mitään itselleni"

Jere Bergiusta huvitti myös tulos, jolla finaaliin pääsi. Viimeinen yritys 555:stä oli lähellä.

urheilu
Jere Bergius nousee seiväshyppypatjalta.
Lehtikuva

Jere Bergius jäi karsintaan miesten seipään EM-karsinnassa. Bergiuksen karsinnassa oli komediaa ja arviointivirheitä, ja karsinnan jälkeen tämä lähinnä nauratti luonnonlasta.

- Kuulin tuossa, että 530:lla pääsi finaaliin, joten ei tuosta kyllä hirveän hyvä maku jäänyt. Aika naurettava tulos kyllä, Bergius pyöritteli päätään.

Bergiuksen karsinnan alku oli lähinnä komediaa. Hän ehti ensimmäiseen yritykseensä 530:sta vasta aivan viime tingassa. Antaa miehen itse kertoa tarinansa.

- Vähän nukahdin siinä. Minulle sattuu tuollaista välillä. Katsoin yhtäkkiä, että nimeni on siellä taululla ja minulla oli 30 sekuntia aikaa. Otin nopeasti kaikki vaatteet pois - tai no, en nyt ihan kaikkia. Laitoin pihkaa käsiin, mutta se ei ehtinyt kuivua ja sitten se vain vain valui siinä seipäällä. Toinen yritys ei liikkunut lähellekään rimaa, Bergius naureskeli.

- Ennen kolmatta yritystä nauratti, että olepa nyt rehellinen, Jere. Tällainen kisa ja tällaiset hypyt kahteen ensimmäiseen, niin ei siinä voinut mitään muuta kuin laittaa hyvän hypyn siihen.

25-vuotiaalle Bergiukselle kyseisenkaltaiset nukahdukset eivät ole aivan epänormaaleja. Kaksinkertainen Suomen mestari aikoo kuitenkin skarpata Lontoon olympiakisoihin mennessä.

- Minulla on käynyt nyt kaksi kertaa arvokisoissa tuollainen nukahdus. Jos se tulee, se tulee sielläkin. En mahda mitään itselleni ja sille, millainen olen. Pitää olla vähän tarkempi Lontoossa, Bergius virnisti.

”Saakeli, kun vain runnoisi käsillä”

Viimeinen yritys 555:stä oli lähellä. Se yritys olisi tietenkin riittänyt finaalipaikkaan, ja se jäikin harmittamaan Bergiusta, joka jäi karsintaan myös Daegun MM-kisoissa viime vuonna.

- Se oli ihan ok, mutta minun olisi vain pitänyt painaa käsilläni enemmän. Sinänsä harmittaa, että viime vuonna oli sama homma 560:sta Daegussa. Saakeli, kun vain runnoisi käsillä, se olisi mennyt yli. Ei mahda mitään.

Bergius ei ollut ainoa hyppääjä, jolla oli vaikeuksia karsinnassa. Muun muassa moninkertainen arvokisamitalisti, Ranskan Romain Mesnil jäi ilman tulosta.

- Nyt olosuhteet olivat tosi pahat. Sen takia tuo tulostasokin varmaan oli niin huono. Välillä se pyöri niin, että oli mahdotonta edes juosta. Minulla se ei kuitenkaan jäänyt siitä kiinni. Viimeisessä yrityksessä 555:stä minulla oli hyvät olosuhteet. En vain saanut siihen hyvää hyppyä, Bergius totesi.

- Totta kai tämä menee omaan piikkiin. Ei siinä mitään selittelyä ole. Keli ja kenttä ovat kaikille samat. Jos pistää tekniikan kuntoon, on finaalissa. Nyt en ole.

Lontoo tulee nopeasti vastaan

Finaaliin riitti lopulta niinkin kehno tulos kuin 530 puhtaalla sarjalla. Bergius jätti väliin korkeudet 540 ja 550, mutta jälkiviisastelulle hän viittasi leppoisassakin mielentilassa heti kintaalla.

- Ajattelin, että 555:llä pääsee finaaliin. En saanut hyvää hyppyä, mutta se oli silti aika lähellä. Jos saan hyvän hypyn, on aivan sama, onko rimassa 550, 555 vai 560. Sillä ei periaatteessa ole merkitystä, Bergius muistutti.

- Jälkeenpäin sitä on ihan tyhmää lähteä katsomaan, millä tuloksilla pääsee finaaliin. Olisi sama kysyä siltä toiselta Ranskan jätkältä, joka jäi ilman tulosta, miksi hän aloitti 555:stä, kun kerran 530 olisi riittänyt. Harvemmin tuollaisilla tuloksilla pääsee.

Bergiuksen kausi jatkuu Saksassa ensi viikonloppuna. Kun Lontoon olympiakisojen A-raja on jo taskussa, uusi päätavoite tulee nopeasti eteen.

- Nyt on paljon kisoja, ja toivottavasti saisin tekniikankin paremmin toimimaan Lontoossa. En ole sitä vielä hirveästi miettinyt, kun yleensä mietin vain kisa kerrallaan. Nyt tuntuu hyvältä, kun jäljellä on vielä Lontoo, ettei se jäänyt tähän. Nyt oli niin heikko suoritus itseltäni, Bergius totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat