Niina Kelo auttoi kilpasiskoa hädässä

Niina Kelon arvokisaura päättyi 15:nteen sijaan Helsingin EM-kisoissa. Suoritukset seitsenottelussa jättivät toivomisen varaa.

urheilu
Niina Kelo keihäänheittopaikalla.
Niina Kelo.Tomi Hänninen

Toinen päivä ei sujunut Niina Kelolta toiveiden mukaisesti Helsingin EM-kisojen seitsenottelussa. Lopulta pisteitä kertyi vaatimattomasti 5692 ja Kelo oli viimeinen 15:stä ottelun loppuun suorittaaneesta naisesta.

- Tasapaksu ottelu. Ihan ok. Kuula oli ainoa tosi hyvä. Kunto on ollut kohtuu hyvä. Ehkä siinä kauden ensimmäisessä ottelussa tuntui vähän herkemmälle kuin nyt, Kelo kertoi viitaten kesäkuun alun otteluunsa Virossa, joka tuotti 5840 pistettä.

- Olihan se mahtavaa kisata kotiyleisön edessä. Tuttuja ja tuntemattomia vilkutteli katsomosta, ja seurakavereitakin oli vissiin paljon katsomossa. Hieno kokemus. Olenhan ollut Ruotsi-ottelussa, mutta ottelua en ole päässyt vetämään kotiyleisön edessä.

Viimeistä otteluvuottaan tahkovan Kelon arvokisaura päättyi, koska hän ei onnistunut saavuttamaan Lontoon olympiarajaa, 5950 pistettä. Kovin murheissaan hän ei voinut olla, sillä vielä karumpi oli kohtalo kuudenneksi sijoittuneella Ruotsin Jessica Samuelssonilla, joka keräsi 6262 pistettä.

- Tietysti vähän harmittaa tuo olympiaraja, kun tietää olevansa sellaisessa kunnossa, että sen pystyisi tekemään. Ei minun pidä tässä kuitenkaan valittaa, sillä Ruotsin olympiarajat ovat niin järkyttävän kovat, että Jessica Samuelsson ei pääse Lontooseen, Kelo pohjusti.

- Hän oli lähellä mitalisijoja täällä, mutta Ruotsin raja on 6300 pistettä. Se on ihan käsittämätön. He vähän kritisoivat sitä, että käytännössä vain pistesijaurheilijat pääsevät sinne. Rajusti kohdellaan urheilijoita, joiden haaveena on päästä olympiakisoihin.

Kun Kelo pääsi maaliin päätöslajissa 800 metrillä, ei ollut aikaa levähtää. Seitsenottelun Euroopan mestaruuden voittanut Ida Antoinette Nana Djimou sai rajun krampin, ja Kelo riensi kilpasiskolle apuun.

- Juuri eilen puhuttiin, että suola auttaa kramppeihin. Se pitäisi saada samantien. Sanoin, että minulla on aina jotain merisuolaa mukana. Juoksin sitten hakemaan, kun ei noilla näyttänyt tuossa keittiön lähelläkään olevan, Kelo kertoi.

- Ajattelimme ensin, että oliko hän koheltanut johonkin portaisiin, mutta sitten hän sanoi, että kramppaa. Varmaan tuo kylmä ilma teki sen, koska tuossa oli tosi kylmä juosta kunniakierrosta kisan päälle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat