Evilälle karvas pettymys EM-finaalissa

Tommi Evilän tulos 779 ei kantanut pituusfinaalin jatkokierroksille. Ennätystään sivunnut Roni Ollikainen selviytyi sen sijaan kahdeksan parhaan joukkoon.

urheilu
Tommi Evilä.
Tommi Evilän kilpailu päättyi kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen. (Kuva: Lehtikuva)

Tommi Evilän urakka pituushypyn loppukilpailussa päättyi kolmeen kierrokseen. Suomalaisen paras tulos 779 ei riittänyt kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Evilän kilpailu alkoi nihkeästi, kun hänen ensimmäinen hyppynsä oli niukasti yliastuttu. Mikäli askel olisi osunut vähänkin paremmin, suomalainen olisi mittauttanut yli kahdeksanmetrisen avauksen.

Toisella hypyllä Evilä sai tuloksen 779. Suomalaisen hyppy oli teknisesti mainio, mutta yli metrin vastatuuli verotti tulosta. Pääosin pituusfinaalia oli päästy hyppäämään loisto-oloissa.

Evilä valui kolmannella hyppykierroksilla kahdeksan parhaan ulkopuolelle ja tarvitsi tuloksen 790. Suomalaisen viimeinen yritys oli kuitenkin yliastuttu ja hän joutui pettymään. Evilän lopullinen sijoitus oli kymmenes.

Roni Ollikainen selvisi loppukilpailussa kolmelle viimeiselle kierrokselle sivuttuaan ennätystään 805. Ollikainen oli lopulta kuudes. Euroopan mestariksi hyppäsi ennakkosuosikki Saksan Sebastian Bayer tuloksella 834.

M, pituushyppy, loppukilpailu

1. Sebastian Bayer

GER

834_ SB_

2. Luis Felipe Meliz

ESP

821_ SB_

3. Michel Torneus

SWE

817_ SB_

4. Jj Jegede

GBR

810

5. Eusebio Caceres

ESP

806_ SB_

6. Roni Ollikainen

FIN

805 =PB

7. Marcos Chuva

POR

792

8. Tomasz Jaszczuk

POL

790

9. Kafetien Gomis

FRA

788

10.** Tommi Evilä**

FIN

779

11. Morten Jensen

DEN

756

12. Salim Sdiri

FRA

748

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat