Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sandellsille valtava pettymys - "Olisin varmaan ollut vahvoilla"

Niclas Sandells jaksoi muistuttaa pettymyksestään huolimatta, että töniminen kuuluu 1500 metrin juoksuun. Uran tärkein kisa meni pilalle.

urheilu
Niclas Sandells radalla.
Lehtikuva

Niclas Sandellsin juoksu 1500 metrin loppukilpailussa meni pilalle, kun hän kaatui etusuoralla ennen loppuratkaisuja. Sandellsin kumoon saanut Turkin Ilham Tanui Özbilen hylättiin, mutta tämä ei paljon Sandellsia lohduttanut.

- Jalat meni pois alta, ja nopeasti siinä kaikki tapahtui. En osaa sen takemmin analysoida, mitä siinä tapahtui. Hylkäys ei lohduta. Oma juoksu siinä meni pilalle. Se valitettavasti kuuluu tähän lajiin - varsinkin kun juostaan näin hiljaa. Aina välillä sattuu ja tapahtuu, Sandells muistutti.

- Onhan tämä valtavan suuri pettymys, mutta ei mahda mitään. Harvoin pääsee kilpailemaan näin mahtavan yleisön edessä. Toivottavasti osuisi oman uran kohdalle vielä tällainen kisa ja yleisö. Fiilis oli aivan mahtava.

Sandells lähti heti alussa kärjen mukaan, mutta reilun kierroksen jälkeen hän menetti asemiaan ja joutui joukon keskelle. Näin pääsi vain käymään.

- Päätin, että yritän pysyä kärjen vauhdissa, kun vauhti on hiljainen. Yritin saada mahdollisimman rennon ja hyvän matkan, jotta voimia olisi vimeiselle kierrokselle. Valitettavasti en nyt ollut mukana enää siinä vaiheessa.

Voittajan vauhdissa ei mitään ihmeellistä

Kaatuminen kuuluu 1500 metrin kilpailuihin, mutta Sandellsille tämä ei ihan jokapäiväistä ole. Hidasvauhtisessa juoksussa on aina riskinsä.

- Kalevan Kisoissa kaaduin joskus aikoja sitten. Harvoin näin huonosti käy. Valitettavasti nyt kävi tähänastisen uran tärkeimmässä kisassa, 28-vuotias Sandells murehti.

Sandells ei liiemmin lähtenyt spekuloimaan, mitä olisi voinut käydä. Hidasvauhtinen kisa oli kuitenkin kuin tehty Sandellsin vahvale loppukirille.

- Luotin omaan loppukiriini. Olin miettinyt, että pitää olla vain kärjen tuntumassa, kun lähdetään viimeiselle kierrokselle. Jos näin olisi käynyt, olisin varmaan ollut aika vahvoilla, Sandells suostui myöntämään.

- Se norjalainen (voittaja Henrik Ingebrigtsen) on vissiin sekunnin nopeammin juossut kuin minä tänä kesänä, mutta en minä pidä häntä silti mitenkään ylivoimaisena kaverina. Hän on voitettavissa jokaisessa kilpailussa, kun olemme samalla viivalla.

Sandellsin kausi jatkuu ensi viikolla Sollentunassa ja Lapinlahdella. Tavoitteena on Lontoon olympiakisojen B-rajan 3.38,00 rikkominen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat