Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Historiantekijä Del Bosque ylisti "suurta sukupolvea"

Vicente Del Bosque on ainoa Mestarien liigan, Euroopan mestaruuden ja maailmanmestaruuden voittanut valmentaja. Del Bosque kieltäytyi ottamasta kunniaa menestystaktiikasta.

urheilu
Vicente Del Bosque Espanja Italia
AFP / Lehtikuva

Euroopan mestaruus teki Espanjan päävalmentajasta Vicente Del Bosquesta jalkapallon historian ainoan valmentajan, joka on voittanut Mestarien liigan, Euroopan mestaruuden ja maailmanmestaruuden.

Del Bosque ylisti ottelun jälkeen käytössään olevaa pelaajamateriaalia.

- Puhumme loistavasta jalkapalloilijoiden sukupolvesta. He tietävät, kuinka pelata yhdessä, sillä he tulevat maasta jossa opitaan pelaamaan kunnolla, Del Bosque sanoi.

- Teimme hienoa työtä. Meillä on joitain loistavia tyyppejä, jotka pelaavat ulkomailla, mikä oli ennen mahdotonta. Meillä ei oikeastaan ollut pelaajia ulkomailla, mutta nyt ulkomaiset seurat haluavat pelaajiamme. Tämä on hienoa aikaa espanjalaiselle jalkapallolle.

Kuten aiemminkin turnauksessa, Del Bosque valitsi avauskokoonpanon, jossa ei ollut yhtään varsinaista hyökkääjää. Valmentaja kuitenkin kieltäytyi ottamasta kunniaa uuden, vallankumouksellisen pelitavan keksimisestä.

- Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa pelata jalkapalloa. On tärkeää tehdä maaleja. Meillä on erittäin tasapainoinen joukkue. Meillä on loistavia hyökkääjiä, mutta päädyimme pelaajiin, jotka sopivat paremmin tyyliimme, Del Bosque selitti.

Mestarivalmentaja näki ottelun ratkenneen lopullisesti Italian Thiago Mottan loukkaantumiseen ja Italian joutumiseen vajaamiehiseksi, kun kaikki vaihdot oli jo tehty.

- Tällaista on urheilua. Näin voi käydä. Olemme pelanneet harjoitusotteluja ja hävinneet 0-4. Maajoukkueiden välillä ei ole suuria eroja. Heillä oli huonoa onnea, kun Thiago Motta loukkaantui ja kaikki kääntyi meidän eduksemme.

Lopuksi Del Bosque katsoi niin menneeseen kuin tulevaan ja viittasi edelliseen Euroopan mestaruuden (2008) tuoneeseen päävalmentajaan Luis Aragonesiin.

- Voittamalla finaalin (2008) Wienissä Aragones näytti meille tien, ja meidän pitää vain seurata sitä. Edessä on lisää haasteita. Karsintalohkossamme vuoden 2014 MM-kisoihin ovat Suomi, Ranska, Valko-Venäjä ja Georgia. Lisäksi osallistumme Confederations Cupiin, jossa haluamme myös menestyä, Del Bosque suunnitteli.

Lähteet: AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat