1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Raha ei kääntänyt kelkkaa Minnesotan suuntaan

Monet eri tekijät vaikuttivat Zach Parisen ja Ryan Suterin päätökseen siirrosta Minnesotaan. Raha ei kuitenkaan ollut se ratkaisevin tekijä.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Zach Parisen ja Ryan Suterin siirto Minnesotaan ei toteutunut rahan takia. Kaksikko olisi saanut arvokkaampia tarjouksia muualta, mutta muut syyt saivat miehet kääntymään Minnesotan puoleen.

Kaksikko piti myös kaupanteon loppuvaiheissa tiiviisti yhteyttä toisiinsa.

- Olemme puhuneet Ryanin kanssa vuosikausia siitä, miten hienoa olisi pelata samassa joukkueessa. Tiedän kuinka loistava pelaaja Ryan on, koska olen pelannut hänen kanssaan monissa turnauksissa. Hänen kaltaisensa pelaajan kanssa pelaaminen on aina loistava mahdollisuus, Parise kertoi.

- On pakko tehdä se, mikä on parhaaksi itsellesi. Me päätimme, että Minnesota olisi paras vaihtoehto meille molemmille, ja olemme hyvin innoissamme että tämä kauppa onnistui, hän jatkoi.

Suter kertoi puhelun Nashvillen toimitusjohtaja David Poilelle olleen ehkä hänen uransa vaikein. Lähteminen heidät varanneista seuroista ei siis ollut kummallekaan helppo.

- Se oli todella vaikeaa. Rakastin pelasta New Jerseyssä. Maailmanluokan organisaatio ja en pysty edes kuvailemaan miten hyvä ihminen Lou (Lamoriello, seuran GM) on, Parise pohti.

Parise palaa kotiin

Zach Parisen kohdalla siirrossa oli kysymys myös kotiinpaluusta, sillä hyökkääjä on syntynyt Minneapolisissa. Myös hänen kihlattunsa on kotoisin läheltä, Pohjois-Dakotasta.

- Se oli iso osa siirtoa. Mahdollisuus pelata kotona merkitsi paljon minulle ja perheelleni. Vanhempani olivat innoissaan, kun edes mainitsin harkitsevani siirtoa tänne. Kasvoin pelaten täällä, ja olen aina rakastanut palata kesäisin tänne. Nyt saan olla täällä ympäri vuoden, Parise sanoi.

Heillä on jo kapteeni, ja mitä olen kuullut, niin hän on mitä loistavin kapteeni

Zach Parise Mikko Koivusta

Myös Suter on innoissaan uudesta seurastaan.

- Olen aina pitänyt Minnesotaa hyvänä paikkana, mutta se ei koskaan aiemmin ollut tuntunut realistiselta. Joukkueessa on paljon hyviä nuoria pelaajia, joiden uskon tekevän tästä joukkueesta menestyksekkään, Suter kertoi.

Hän tosin sai osakseen myös vakuuttelua.

- Sain puhelun Dany Heatleyltä, joka selitti minulle miten loistava organisaatio Wild on. Hän todella halusi minun liittyvän joukkueeseensa, Suter selitti.

Devilsissä kapteenina toimineen Parisen siirtyessä oman osavaltionsa joukkueeseen heräsi välittömästi kysymys ensi kauden kapteenista. Parise kuitenkin jakoi heti kunnioitusta kapteeni Mikko Koivulle.

- Heillä on jo kapteeni, ja mitä olen kuullut, niin hän on mitä loistavin kapteeni, Parise kehui Koivua.