Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Mäkelä tuohtui keihäsvalinnoista – ”Järjetöntä”

Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä ei sulattanut Olympiakomitean päätöstä tehdä miesten keihäsvalinnat sunnuntaina. Mäkelä olisi halunnut antaa heittäjille aikaa 22. heinäkuuhun asti.

urheilu
Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä tuohtui Olympiakomitean miesten keihäsvalinnoista.
Jarmo Mäkelä tuohtui Olympiakomitean keihäspäätöksestä.Lehtikuva

Olympiakomitea antaa muun muassa Olli-Pekka Karjalaiselle ja Jukka Keskisalolle aikaa 22. heinäkuuta asti osoittaa olympiakuntonsa. Pidennettyä aikaa perustellaan heidän loukkaantumisillaan.

Keihäsmiesten valinnat sen sijaan lyödään lukkoon jo tulevana sunnuntaina, vaikka keihään karsinta on Lontoon kisoissa vasta 8. elokuuta.

- Jokainen tietää, että alkukauden tulosten perusteella meillä olisi mahdollista saada kolme menestysmahdollisuutta Lontooseen. Tämä valinta uhanalaistaa ja vaarantaa tämän tavoitteen, Mäkelä jyrähti Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa.

- Meidän kaksi kärkiheittäjäämme (Antti Ruuskanen ja Teemu Wirkkala) ovat toipilaita, ja he molemmat tulevat Lapinlahdelle (Eliittikisoihin). Pidän tätä valintaa erikoisena, rohkenen sanoa järjettömänä, että kortti (22.7. asti valinnan katsominen) jätetään käyttämättä.

Olympiakomitea valitsi tänään Lontoon olympiakisoihin Helsingin EM-kisoissa pronssia heittäneen Ari Mannion. Mäkelän mukaan Urheiluliitto oli ehdottanut, että Lapinlahden Eliittikisojen jälkeen katsottaisiin toinen varma valinta Lontooseen ja 22. heinäkuuta kolmas valinta ja varamies.

- Tilanne saattaa olla toipilaiden kohdalta täysin toinen 22. heinäkuuta tai Lontoossa. Nyt valinnat perustuvat sattumaan ja riskit ovat kovat, Mäkelä totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat