Britannia meni sekaisin Murraysta

Andy Murray eteni ensi kertaa urallaan Wimbledonin tennisturnauksen finaaliin Roger Federeriä vastaan.

urheilu
Andy Murray rystylyönnissä
AFP / Lehtikuva

Murray nujersi hienossa kamppailussa Ranskan Jo-Wilfried Tsongan 6-3, 6-4, 3-6, 7-5. Murray on ensimmäinen lajin synnyinmaan pelaaja peräti 74 vuoteen Wimbledonin miesten kaksinpelin finaalissa.

- Tämä tunne on sekoitus helpotusta ja innostusta. Aloitin ottelun todella hyvin, mutta pelasin yhden huonon pelin ja hän syttyi taisteluun. Viimeiset kaksi erää olivat todella tiukkoja. Yritin pysyä rauhallisena, mutta se ei ollut helppoa. Paineita oli paljon, mutta täytyi vain keskittyä seuraavaan pisteeseen ja unohtaa menneet, totesi ottelun päätyttyä selvästi liikuttunut skotti.

Skotlantilainen oli hävinnyt kolmena edellisenä vuotena Wimbledonin välierissä. Edellinen Iso-Britannian miespelaaja Wimbledonin finaalissa oli Bunny Austin vuonna 1938. Fred Perry on edellinen maan miespuolinen Wimbledon-mestari vuodelta 1936.

Brittimiehet olivat hävinneet Wimbledonin välierässä peräti 11 kertaa peräkkäin, mutta 25-vuotias Murray rikkoi taian.

Federer ja Murray ovat pelanneet vastakkain 15 kertaa. Kaikki ottelut huomioiden Murray johtaa voitoissa 8-7. Murray saldo Grand Slam -finaaleissa on kuitenkin murheellinen - kolme tappiota eikä yhtään erävoittoa. Kaksi kertaa hän on hävinnyt juuri Federerille: vuonna 2008 Yhdysvaltain avoimissa ja 2010 Australiassa.

Lähteet: AFP - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat