Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Erikoisesta finaalista tuli Serenan voitonjuhlat

Serena Williams voitti Wimbledonin naisten kaksinpelimestaruuden jo viidennen kerran urallaan. Kumpikaan pelaaja ei ollut finaalissa parhaimmillaan.

urheilu
Serena Williams mestaruuspalkinnon kanssa
Serena hypistelee Wimbledon-pystiä viidettä kertaaEPA

Williams oli eriskummallisessa finaalissa Puolan Agnieszka Radwanskaa parempi luvuin 6-1, 5-7, 6-2. Kumpikaan ei esittänyt ottelussa turnauksen parasta peliään. 30-vuotiaasta Williamsista tuli ensimmäinen kolmekymppinen naisten mestari 22 vuoteen.

Radwanska oli kärsinyt jo muutaman päivän ajan hengitystieinfektiosta ja hän oli avauserässä myös pahasti kipsissä. Serena rokotti myös armotta puolalaisen hennoista kakkossyötöistä. Williamsin ei huippukovien ja tarkkojen syöttöjensä lisäksi kuitenkaan tarvinnut esittää ihmeitä erävoittoon.

Heti avauserän päätyttyä Wimbledonissa alkoi sataa ja keskuskentän katto vedettiin kiinni. Otteluun tuli noin puolen tunnin tauko.

Toinen erä alkoi myös 30-vuotiaan Williamsin komennossa. Hän mursi Radwanskan syötön heti erän alussa ja johti jo 4-2, kunnes virheet alkoivat saada hänestäkin otteen. Radwanska tasoitti 4-4:een pitämällä palloa pelissä ja antaen Serenan päättää pisteet virhelyönteihin.

23-vuotiaan Radwanskan johtaessa toista erää 6-5 Serena suorastaan lahjoitti erävoiton puolalaiselle kehnolla syöttövuorollaan.

Kolmannessa erässä Serena kuitenkin näytti miksi hän oli voittanut urallaan ennen tätä jo 13 Grand Slam -turnausta kaksinpelissä. Hän alkoi taas löytää pysäyttämättömän syöttövireensä ja lyödä palloa armotta kenttään ja tässä vaiheessa Radwanskan peli oli pelattu. Hän ei kyennyt enää pitkittämään palloja, vaan Williams päätti pisteet lyhyesti voittolyönneillä. Serena vei lopulta kolmannen erän viisi viimeistä peliä ja näin ratkaisevan erän lukemin 6-2.

Tunteet nousivat pintaan vahvasti Serenalla ottelun päätyttyä. Hänen uransa kaksi viimeistä kautta ovat olleet vaikeat. Vuonna 2010 edellisen Wimbledon-voiton jälkeen hän astui ravintolassa lasinsiruun ja joutui pitkälle kilpailutauolle. Viime vuoden alussa vaarallinen keuhkoveritulppa pidensi toipumisjaksoa entisestään.

Serena voitti ensimmäinen Grand Slam -turnauksensa jo vuonna 1999 US Openissa. Wimbledonissa hän juhli ensi kertaa kymmenen vuotta sitten. Myös Serenan sisko Venus on voittanut Wimbledonin viisi kertaa.

Myöhemmin lauantaina Serenalla on mahdollisuus tuplata päivän mestaruussaldonsa, kun hän pelaa Venuksen kanssa vielä naisten nelinpelin loppuottelussa.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat