Valta vaihtui tennislistoilla - Nieminen kipusi hienosti

Novak Djokovic ja Maria Sharapova saivat luovuttaa tenniksen maailmanlistan ykkössijat Roger Federerille ja Victoria Azarenkalle.

urheilu
Roger Federer
Roger Federer.AFP / Lehtikuva

Wimbledonin tennisturnauksen mestaruuteen sunnuntaina marssinut Roger Federer otti maanantaiaamuna paikkansa maailmanlistan kärjessä. Vuoden piikkipaikalla loistanut Novak Djokovic sai astua alas valtaistuimeltaan.

Federer nousi samalla jakamaan Pete Samprasin ennätystä maailmanlistan kärjessä vietettyjen viikkojen määrässä. Kaksikko on viihtynyt listaykkösenä huimat 286 viikkoa.

Miesten tuore maailmanlista toi myös suomalaisittain hyviä uutisia, kun Jarkko Nieminen nousi viisi sijaa. Suomalaisässä on nyt sijalla 39, joka on hänen paras sijoituksensa sitten tammikuun 2011.

Myös naisten maailmanlistan ykkösnimi vaihtui, kun Victoria Azarenka nousi kärkipaikalle. Wimbledonin välierissä nähty valkovenäläinen korvasi listakärjessä Maria Sharapovan, joka putosi kolmanneksi.

Wimbledonin loppuottelun Serena Williamsille hävinnyt Agnieszka Radwanska nousi listakakkoseksi. Williams nousi mestaruutensa ansiosta kaksi sijaa neljänneksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat