Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018

Järkyttävästä onnettomuudesta selvinnyt pyöräilijä malttavaisena Lontooseen

Törmääminen minibussin kanssa oli päättää lupaavan Kristina Vogelin uran kolme vuotta sitten. Ilman pyöräilykypärää saksalaisen elämäkin olisi voinut olla ohi.

urheilu
Kristina Vogel
Kristina Vogel. (Arkistokuva)EPA

Ratapyöräilijä Kristina Vogelin elämä koki käänteen, kun hän kolaroi minibussin kanssa huhtikuussa 2009. Tuolloin 18-vuotias saksalainen törmäsi ajoneuvoon ja lensi tuulilasin läpi kohtalokkain seurauksin.

- Olen onnekas, etten neliraajahalvaantunut. Viides selkänikamani murtui niskan molemmin puolin. Myös luita poskistani ja käsistäni murtui. Menetin kuusi hammasta ja sain syviä haavoja varsinkin kasvoihini, Vogel kertaa onnettomuuttaan.

Olin keinotekoisessa koomassa kaksi päivää ja vietin yhteensä neljä viikkoa sairaalassa.

Kristina Vogel

- Olin keinotekoisessa koomassa kaksi päivää ja vietin yhteensä neljä viikkoa sairaalassa. Niistä kaksi ja puoli olin sidottuna sänkyyn. Sen jälkeen edessä oli kolmen kuukauden kuntoutusjakso, saksalaisurheilija jatkaa.

Tavoitteet paperille

Vogel suhtautui kuntoutumisprojektiinsa määrätietoisesti ja oli satulassa seuraavana keväänä, kun ratapyöräilyn MM-kisat järjestettiin Kööpenhaminassa. Tanskasta tuliaisiksi hän taisteli henkilökohtaisen kilpailun viidennen ja parisprintin kuudennen sijan Miriam Welten kanssa.

- Minulle ei ollut vaikeaa nousta takaisin satulaan. En pystynyt puhumaan kuntoutukseni aikana, mutta kirjoitin paperille, että tavoitteeni olisi kilpailla MM-kisoissa maaliskuussa, Vogel selittää.

Kaksi vuotta myöhemmin Vogel nousi jo mitalikantaan, kun tämän kevään MM-kisoista mukaan tarttuivat keirinin pronssi- ja parisprintin kultamitalit. Vogel ja Welte polkivat Melbournessa parikilpailun karsinnassa uudet maailmanennätyslukemat ja päihittivät matkalla MM-kultaan australialaissuosikit Kaarle McCullochin ja Anna Mearesin.

Mestaruus oli meille yllätys. Se on antanut meille paljon itseluottamusta.

Kristina Vogel

- Mestaruus oli meille yllätys. Se on antanut meille paljon itseluottamusta. MM-kisat osoittivat, että minä ja Miriam olemme hyvässä kunnossa, Vogel toteaa.

Lontoossa odottaa äänekäs yleisö

Vogelin tämän kesän tavoite on monen muun urheilijan tavoin Lontoon olympialaisissa. Hän odottaa brittipyöräilijöiden nousevan mitalikantaan. Omiin tavoitteisiinsa nuori saksalainen suhtautuu maltilla.

- Kiinalaisten ja australialaisten ohella britit ovat mitalisuosikkeja. Me voimme hyvällä tuurilla selvitä pikkufinaaliin taistelemaan pronssimitalista. Kilpailusta tulee hankala, ja yleisö elää varmasti hyvin mukana. Me tuskin kuulemme omia sanojamme hallissa.

- Se tuo meille paljon paineita. Aion kuitenkin käyttää liitoksissaan natisevaa hallia motivaattorina, Vogel päättää.

Lontoon olympialaisten ratapyöräilykilpailut polkaistaan käyntiin torstaina 2. elokuuta.

Lähteet: AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat