Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Räsänen murskasi kauden kotimaisen kärkiajan

Suomalaisnuori ei ollut tyytyväinen, vaikka paineli ratakierroksen 0,75 sekuntia nopeammin kuin kertaakaan tällä kaudella.

urheilu
Ella Räsänen kisan jälkeen.
Ella Räsänen nähtiin myös Helsingin EM-kisoissa hiljattain. (Arkistokuva)Lehtikuva

Ella Räsänen selvitti tiensä 400 metrin välieriin yleisurheilun junioreiden MM-kisoissa Barcelonassa. 18-vuotias Räsänen jäi kivikovan alkueränsä neljänneksi, mutta kauden uusi kotimainen kärkiaika 53,77 riitti välieräpaikkaan.

Räsänen paransi omissa nimissään ollutta kärkiaikaa 0,75 sekunnilla ja oli 24 välieriin selvinneistä juoksijoista 12:nneksi nopein. Oma ennätys jäi kuitenkin 0,33 sekunnin päähän, mikä ei tyydyttänyt.

- Juoksu oli tänään vähän löysä ja tahmea. En vain saanut itsestäni kaikkea irti, Räsänen kommentoi.

Kangas pukkasi loppukilpailuun

Keskiviikkoaamun muista suomalaisista Arttu Kangas eteni kuulantyönnön loppukilpailuun tuloksellaan 19,61. Matti Sivonen sivusi ennätystään 18,73, mutta jäi finaalipaikasta 42 sentin päähän.

Juuso Hassin kymmenottelu meni pilalle, kun hänet hylättiin 110 metrin aitajuoksussa. Hassi kompuroi erässään pahasti ja kosketti sääntöjen vastaisesti aitoja käsillään. Kiekossa suomalainen sisuuntui ja viskasi koko joukon toiseksi parhaan kaaren 44,86.

- Ensimmäisellä aidalla jo lähti jalat alta. Harmittaa todella paljon, että tuli hylkäys. Kiekonheitossa oli ihan ok suoritus, kauden paras tulos ja lähelle ennätystä. Rinki oli aika liukas, Hassi selitti.

400 metrin aitajuoksussa Oskari Mörö ylsi välierävauhtiin. Joni Vainio-Kaila paransi ennätystään 0,61 sekunnilla tulokseen 52,71, mutta se ei riittänyt jatkopaikkaan.

Elämänsä ensimmäisen 10 000 metrin ratakävelykilpailun käynyt Erika Parviainen jäi Barcelonan helteessä sijalle 34. Parviainen jäi maantiellä tekemästään ennätysajasta yli kolme minuuttia.

Suosittelemme

Tuoreimmat