Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Moukarimiehet linkosivat loppukilpailuun

Jonna Berghem selviytyi naisten 100 metrin aitajuoksun välieriin junioreiden yleisurheilun MM-kilpailuissa Barcelonassa. Molemmat moukarimiehet selvittivät tiensä lauantai-illan finaaliin.

urheilu
moukarinheittäjä kuvassa
EPA

Noormarkun Nopsan seuratoverukset Ilmari Lahtinen ja Juho Saarikoski edustivat Suomea kunnialla miesten moukarinheiton karsinnassa. Kumpikin rikkoi karsintarajan 72,50 kolmannella heitollaan

Molempien toiseksi pisin heittokin olisi oikeuttanut finaaliin. Saarikoski oli karsinnan neljäs tuloksella 73,85 ja Lahtinen kahdeksas tuloksella 73,30.

Karsintarajan 72,50 ylitti yksitoista kilpailijaa ja heidän lisäkseen finaaliin selviytyi norjalainen Jørgen Olsen Austnes tuloksella 71,88. Paras karsiutuja oli ruotsalainen Anders Eriksson tuloksella 70,70.

- Harjoitusheitot menivät huonosti, vaikka heittäminen tuntuikin hyvältä. Jännitin niissä aika paljon. Kävin asioita läpi psyykkisen valmentajani kanssa ja sitten alkoi kulkemaan, Lahtinen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

- 73,30 nosti fiiliksiä entisestään. En varmasti ole paperilla kovin heittäjä, mutta lähden finaaliin iloisella mielellä haastamaan kärkiheittäjät. Hyvä päivä, hyvät kisat ja sällit ja mitä vaan voi tapahtua!

Berghem välieriin ilman aikavertailua

Hangö IK:n Jonna Berghem juoksi omassa erässään kolmanneksi ajalla 13,78. Kolme parasta pääsi jatkoon ilman aikavertailua. Berghemin ennätys viime vuonna oli vain 14,34, mutta tänä kesänä hän on parantanut ennätystään valtavasti 0,75 sekuntia.

Berghemiä vuoden nuorempi Karhulan Urheilijoiden Jatta-Juulia Hanski oli omassa alkuerässään kuudes ajalla 14,15 ja karsiutui. Hanskin erässä mitattiin vastatuulta 1,8 metriä sekunnissa. Hanski oli aikavertailun 34:s.

- Semifinaaliin pääsin ja se oli tavoite! Juoksu oli kyllä epätasainen, mutta semifinaalissa vedetään sitten paremmin, Berghem vakuutti tiedotteessa.

Ronkainen ja Kettunen karsiutuivat

Karhulan Urheilijoiden Senni Ronkainen karsiutui naisten korkeushypyn finaalista. Ronkainen sijoittui 34 hyppääjän karsinnassa jaetulle 19. tilalle tuloksella 175 senttiä.

Seitsemän hyppääjää ylitti karsintarajan 184. Finaaliin selviytyivät kaikki 13 kilpailijaa, jotka ylittivät korkeuden 182. Ronkainen ylitti hänkin alkukesästä saman korkeuden, mutta joutui nilkkavamman takia pitämään lähes kuukauden kilpailutauon juuri ennen MM-kilpailuja.

Torstai-iltana uuden ennätyksensä 3000 metrin estejuoksun finaalissa juossut Kouvolan Urheilijoiden Oona Kettunen karsiutui lyhyen palautumisajan jälkeen sivulajinsa 1500 metrin alkuerissä ajalla 4.29,60.

Kettunen pääsi lähelle omaa ennätystään, joka on 4.27,87. Finaaliin päästäkseen hänen olisi tullut kyetä lähes kymmenen sekunnin ennätysparannukseen. Kettunen oli oman eränsä yhdeksäs ja aikavertailussa hän sijoittui 30:nneksi.

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat