Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Supercoppa Juventus - Milan

"Mitali oli kutkuttavan lähellä"

Venla Niemellä oli hymy herkässä suunnistuksen MM-sprintin jälkeen. Tavoite parantaa viime vuoden 16. sijaa onnistui, ja hänen sijoituksensa parani tästä peräti 10 sijalla.

urheilu
Venla Niemi suunnisti uransa parhaan sijoituksen MM-kisoissa.
Venla Niemi suunnisti uransa parhaan sijoituksen MM-kisoissa.Suunnistusliitto

Niemi pystyi suunnistamaan Lausannen keskustassa käydyssä kaupunkisprintissä nousujohteisesti ja oli maalissa lopulta kuudes. Kisan voittaja Simone Niggli-Luder meni menojaan, mutta muuten kärkitaistelu oli tiukkaa.

- Kyllä kuudes sija oli täysin sitä, mitä saatoin vain odottaa tai unelmoida tältä kisalta, Niemi sanoi tyytyväisenä Yle Urheilun haastattelussa.

- Tosin aivan huippujuoksu tämä ei ollut, tai täydellinen, mutta olen kyllä todella tyytyväinen.

Niemi kertoi lähteneensä matkaan rauhallisesti ja pystyi hyvin kiristämään loppua kohti. Tosin 2,8 kilometrin matkalla hän tekin keskimatkalla pari virhettä.

- Parissa kohtaa jouduin pysähtymään. Menin jopa yhdestä risteyksestä vähän ohi ja jouduin palaamaan muutaman metrin takaisinpäin. Se on sprintissä iso virhe. Pää oli tarpeeksi terävänä, että löysin maaliin, hän hymähti.

Niemen ero Niggli-Luderiin oli lähes 56 sekuntia, mutta pronssista hän ei jäänyt kuin reilun 10 sekuntia. Niemi myönsi, ettei hän uskonut eron mitaleille olevan vain niin vähän matkaa.

- Kyllä se on kutkuttavan lähellä. En olisi uskonut, että se mitalipaikka olisi niin lähellä. Mutta tulokset ovat nämä ja ensi vuonna sitten uudestaan, sunnuntain pitkän matkan karsintaan osallistuva Niemi totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat