Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Jahnsson tähtää kahteen finaaliin: Kylmä ja tuuli pahimmat viholliset

Kai Jahnsson osallistuu Lontoon kisoissa ilmapistooliin ja 50 metrin pistooliin. Suomalainen on hakenut muutoksia neljän vuoden takaiseen valmistautumiseen.

urheilu
Kai Jahnsson
Lehtikuva

Ampuja Kai Jahnsson lähtee toisiin olympiakisoihinsa kokemusta viisaampana. Helsinkiläinen pintapelastaja toteaa, että Pekingin valmistautumisesta on pyritty ottamaan opiksi.

Neljä vuotta sitten hän sijoittui 50 metrin pistoolissa 21:ksi ja ilmapistoolissa 29:ksi.

- Harjoittelun suurin muutos on ollut pitkäjänteisyys. Tiettyjä teknisiä juttuja on työstetty pitkällä periodilla ja henkinen puoli on tullut vahvasti mukaan. Aiemmin sitä ei ollut käytännössä ollenkaan, Jahnsson kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

Viime vuoden puolella olympiapaikkansa varmistanut ampuja on saanut valmistautua rauhassa kahteen kilpailuunsa. Jahnsson osallistuu sekä ilmapistooliin 28. heinäkuuta että 50 metrin pistooliin 5. elokuuta.

- Itsellä on sellainen olo, että olen saanut toteuttaa harjoitussuunnitelmaa valmentajien kanssa läpi niin hyvin kuin näillä resursseilla on mahdollista.

Woolwichin ampumapaikasta Jahnssonilla on hyviä muistoja huhtikuulta. Hän osui viileissä olosuhteissa ilmapistoolilla uuteen Suomen ennätykseen 687,9 (588+99,9) ja sijoittui maailmancupin kisassa neljänneksi.

- Silloin pystyin keskittymään oleelliseen ja itse tekniseen suorittamiseen. Ajatus pysyi hyvin kasassa huolimatta olosuhteista, Jahnsson sanoo.

Silti olympialaisten pahin vastustaja saattaa olla kovista kilpakumppaneista huolimatta kylmyys.

- Kylmä ja tuuli ovat pahimmat viholliset, sormet ovat jäässä ja tunto häviää. Sitten mennään fiiliksen mukaan. Kyllä vähän lämpimämpää saisi olla kuin huhtikuussa, Jahnsson toivoo.

Tavoitteensa ampuja on asetellut maltillisesti. Ennätykset eivät ole pääasia, vaan hyvät perussuoritukset. Niiden pitäisi kantaa loppukilpailuihin.

- Tulostaso tulee olemaan kova. Nappipäivää pitää lähteä hakemaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat