Suhonen ennakoi tasokasta ilmapistoolin olympiakisaa

Neljä vuotta sitten Pekingissä seitsemänneksi ampunut kuortanelainen on tyytyväinen olympialaisia edeltäneeseen harjoitteluun.

urheilu
Mira Suhonen
Lehtikuva

Ilmapistooliampuja Mira Suhonen lähtee Lontooseen rentona. Edellisissä olympialaisissa Pekingissä seitsemänneksi ampunut Suhonen varmisti lajin olympiapaikan Suomen naisille jo 2010 sijoittumalla viidenneksi MM-kisoissa, joten Lontooseen on saanut valmistautua rauhassa.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Harjoituksissa on tehty kaikki, mitä on ollut tarkoituskin, Suhonen summaa.

Valmistautumista on hieman varjostanut rannevamma, josta Suhonen ei kuitenkaan ole erityisen huolissaan.

- Ei se haittaa varsinaisesti eikä vaikuta ammuntaan, jos suoritukset pysyvät rentoina. Jos alkaa tulla ongelmia eikä kaikki pään sisällä toimikaan, niin katsotaan kuinka käy.

Kuortaneen Kuntoa edustava Suhonen arvelee tulleensa Pekingin jälkeen paitsi sujuvammaksi esiintyjäksi median edessä, myös teknisemmäksi ampujaksi.

Sen, onnistuuko Pekingin seiskasijan ja MM-kisojen vitossijan petraaminen edelleen Lontoossa, ratkaisevat hermot.

- Riippuu muiden hermoista, kuinka hyvin ne siellä ampuu ja kuinka hyvin itse pärjää. Omat hermot eivät ole tähän mennessä ainakaan pettäneet, katsotaan miten tällä kertaa, Suhonen virnuilee.

Suhonen ennustaa olympialaisten naisten ilmapistoolikisasta erittäin kovatasoista.

- Maailmancupin kilpailuissa kärjessä ovat olleet melko lailla samat nimet tällä kaudella. Jos katsotaan tämän vuoden tuloksia, niin tulostaso on kova. Saa tehdä ihan tosissaan töitä, että finaaliin pääsee.

Tosipaikka koittaa viikon päästä sunnuntaina, 29. heinäkuuta, jolloin naisten ilmapistoolin olympiakilpailu ammutaan. Finaalipaikka tai muutakaan sijoitustavoitettaan Suhonen ei määrittele. Suoritustavoite on sen sijaan selvä

- Neljäkymmentä hyvää kilpalaukausta peruskilpailussa, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Kuinka korkealle se riittää, riippuu muiden ampumisesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat