Suora

 • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Ruumis matkalaukussa

Söderberg moukaroi niukasti ohi Karjalaisen Lontooseen

David Söderberg on Suomen edustaja miesten moukarinheitossa Lontoon olympialaisissa. Söderberg kukisti Olli-Pekka Karjalaisen viidellä sentillä ratkaisevassa kilpailussa Kuortaneella.

urheilu
David Söderberg heittää moukaria.
Tomi Hänninen

David Söderberg voitti Kuortaneella Eliittikisojen moukarinheiton tuloksella 75,21. Söderberg voitti Olli-Pekka Karjalaisen viidellä sentillä, sillä kolmannella yrityksellään Karjalainen heitti 75,16.

Koska kilpailu oli ratkaiseva Suomen olympiapaikan kannalta, menee Söderberg Lontooseen.

Samalla katkeaa Karjalaisen huikea putki, sillä hän on edustanut Suomea arvokilpailuissa 15 kertaa peräkkäin.

Söderberg oli kilpailun jälkeen onnellinen ja helpottunut.

- Tämä on ollut kova viikko. Onneksi kääntyi näin, että voitin tällä kertaa. Aika kova systeemi, kun yksi tulos ja yksi kisa ratkaisee, Söderberg sanoi viitaten toissa viikolla heittämäänsä tulokseen 77,53.

Söderberg heitti voittotuloksensa toisella kierroksella.

- Tiesin että olen kovassa kunnossa ja että 74,50 menee rikki milloin vain. Toivoin, että tulee vettä, ja toisella heitolla tuli. Kun vettä tulee, olen kova.

Söderberg on kilpaillut olympialaisissa kerran aikaisemmin. Ateenassa kahdeksan vuotta sitten hän heitti 74,11. Lontoossa tavoitteet ovat kovemmat - ja sadesääkin voi olla hyvin mahdollinen.

- Ateenan tulosta lähdetään parantamaan. Kunto on ollut viimeiset kolme viikkoa niin hyvä, että lähden taistelemaan finaalipaikasta. Toivotaan, että finaalissa tulee vettä, jotta voin hyödyntää nopeuttani. Kyllä tämä on loistavaa, Söderberg riemuitsi.

- Kisa miesten moukaripaikasta olympiakisoihin oli juuri niin jännittävä ja tiukka kuin osattiin näiltä miehiltä odottaakin. David Söderberg on osoittanut kesän aikana hyvää, nousujohteista kuntoa. EM-kisojen pettymyksen jälkeen hän pääsee nyt näyttämään osaamistaan Lontooseen, kommentoi Suomen Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola.

Kuortaneen Eliittikisojen moukarinheitto, lopputulokset:

 1. David Söderberg 75,21
 2. Olli-Pekka Karjalainen 75,16
 3. Mattias Jons (SWE) 75,00
 4. Lucas Melich (CZE) 73,83
 5. Tuomas Seppänen 70,83
  6 Juha Kauppinen 68,53

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat