Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dahlströmin puhkaisu toi voiton Lännelle

Pesäpallokansa sai jälleen viihdettä koko rahan edestä, kun miesten arvo-ottelu huipensi Itä-Länsi-tapahtuman. Länsi oli lopulta parempi supervuorossa lukemin 2-1 (1-5, 10-5, 3-0).

urheilu
Riku Rantanen ja Sami Joukainen
Sami Joukainen (oik.) oli Idän ykköstykki.Kimmo Rauatmaa / Superpesis

Kaksi ja puoli tuntia kestänyt pesäpallotrilleri Idän ja Lännen välillä huipentui vaiherikkaaseen supervuoroon, jonka voittajaksi selviytyi lopulta Länsi.

Supervuorossa arvo-ottelun ensikertalainen Joonas Eirola näytti huikeita ulkopelitaitojaan. Ensin hän poltti kärkimies Lauri Kivisen kakkoselle, ja heti perään oli Pasi Kokkosen vuoro palaa kakkoselle. Kun Lauri Vierimaa vielä poltti Antti Hartikaisen kolmoselle, jäi Idän supervuoro täysin torsoksi.

Lännellä oli oiva paikka voittaa peli supervuorossa, mutta joukkueen sisäpeli oli jälleen vaipunut avausjakson tasolle. Lyöjätilastoa tällä hetkellä johtava Jere Dahlström astui kuitenkin esiin kahden palon tilanteessa.

Lyöjäjokeri tuli lyömään kakkostilanteessa ja hänen upea lyöntinsä lensi läpi kolmospuolelta. Vimpelin ykköstykki sai rauhassa lönkötellä kunnarin, ja Länsi juhli voittoa supervuorossa.

- Aluksi lyötiin hirveästi laittomia pomppuja. Jätettiin ne vähemmälle toisella jaksolla, niin rupesi homma aukeamaan. Hieno päätös pelille sitten tämä Jeren lyönti, Henri Puputti kommentoi pelin päätyttyä Nelonen Pron haastattelussa.

- Yleisölle varmaan oli hyvää viihdettä. Se on tietenkin näissä peleissä tärkeintä, mutta olisihan se ollut mukavampi voittaa. Vastustaja löi hyviä lyöntejä, ei mahdettu niille oikein mitään. Siihenhän se ratkesi, kun he saivat enemmän tilanteita ja onnistuivat hyvillä lyönneillä niistä, Idän parhaana palkittu Sami Joukainen säesti.

Showmies täyttää roolinsa

Avausjakso alkoi Jimi Heikkisen show’lla, kun Sotkamon moottoriturpa hauskuutti yleisöä avausvuorossa. Hän nappasi vaihtotilanteessa pallon kiinni, jonka jälkeen hän kaivoi takataskustaan tennispallon. Hän yritti sen jälkeen harhaheitolla irrottaa kakkosella olleen Mikko Haukkalan, mutta tuomari puuttui peliin ja keskeytti sen.

Vuorinen kuulemma valitsi vaan tämän takia mukaan, niin pitihän se esiintyä.

Jimi Heikkinen

- Vuorinen kuulemma valitsi vaan tämän takia mukaan, niin pitihän se esiintyä. Kivasti kävi, että eteläpohjanmaalainen kaveri meni lankaan, Heikkinen kommentoi tilannetta Nelonen Pron haastattelussa.

Länsi ei saanut sisävuorollaan juoksua aikaan, mutta Itä iski tasoittavalla. Kakkoskärki rakensi tilanteen, ja jokerina pelannut Roope Korhonen kotiutti välilyönnillä Kimmo Carlsonin.

Avausjakso oli ulkopelin juhlaa, ja etenkin Itä kesytti Lännen sisäpelin lähes täysin. Länsi avasi juoksutilinsä vasta kolmannessa vuoroparissa, kun Antti Kuusisto täräytti kahden palon tilanteessa tyhjään kenttään kunnarin.

Itä sai kolmannen tasoittavalla palottoman ajolähdön, mutta kukaan lyöjätykeistä ei onnistunut juoksun teossa ja viimeiseen vuoroon lähdettiin tasatilanteessa.

Idän ensikertalaiset Lauri Kivinen ja Carlson kuitenkin pitivät huolen, ettei Länsi saanut viimeisessä vuorossa edes kolmostilannetta. Idän sisävuorokin oli lähellä kuihtua kasaan, mutta lopulta kokemus astui esiin.

Joukaiselta hieno lyönti kolmosluukkuun. Molemmat syöksyivät ja välistä menee, niin kunnia lyöjälle.

Sami Sirviö

16. Itä-Lännen ennätysmies Toni Kohonen rakensi kahdella palolla ajolähdön, ja tilannetta tuli ratkaisemaan kymmenettä Itä-Länttään pelannut Sami Joukainen.

Kouvolan Pallonlyöjien lyöntimörssäri ratkaisi jakson ensimmäisellä lyönnillään, kun hänen laakapallonsa kolmosluukkuun puhkaisi Lännen kentän. Tuloksena kolme tavallista, kunnari sekä jaksovoitto Idälle.

- Joukaiselta hieno lyönti kolmosluukkuun. Molemmat syöksyivät ja välistä menee, niin kunnia lyöjälle. Tilanteen tekeminen on vaikeata. Sivuseinät ja verkot vievät mahdollisuuksia, etenkin kun Itä sumputtaa keskeltä. Saatiin liian vähän tilanteita ja pelattiin liian lyhyitä vuoroja, Lännen pelinjohtaja Sami Sirviö pohti tauolla.

Länsi paketoi toisen jakson avausvuorossa

Joukainen jatkoi toisella jaksolla hyviä otteitaan, kun hän vei avausvuorossa Idän johtoon kotiuttamalla Kokkosen. Yleisö alkoi avausvuorossa jälleen kuhista, kun sade yltyi kovaksi. Länsi ei kuitenkaan vedestä piitannut, kun se tuli ensimmäisen tasoittavalleen.

Juha Korhonen tasoitti tilanteen, kun Carlson pomputti hänen pussinpohjalyöntiään ja Sami Haapakoski kiisi kotiin. Seuraavana lyömään tullut Jere Dahlström puolestaan kotiutti vapaalla lyönnillä Henri Puputin, ja sitä seuraavana lyönyt Jukka-Pekka Vainionpää vei Lännen jo 3-1-johtoon.

Ruvettiin lyömään, sillä eiväthän ne juoksut vaihtotilanteista tule

Juha Korhonen

Lännen sisävuoro oli todella pitkä, ja lisää juoksuja nähtiin, kun Puputti tuli lyömään toista kertaa samassa vuorossa. Hänen kova kumuransa kotiutti kolmoselta helposti Joonas Eirolan. Lukkari Riku Rantanen viimeisteli vielä vuoron, kun hänen vapaalyöntinsä muutti lukemiksi jo 5-1.

- Ensimmäisellä jaksolla ei lyönnit osuneet, mutta tässä toisella jaksolla saatiin tilanteita. Ruvettiin lyömään, sillä eiväthän ne juoksut vaihtotilanteista tule, Korhonen pohti avausvuoron jälkeen.

Juoksuja nähtiin vielä reilusti, ja etenkin Lännen Puputti oli liekeissä lyöden kunnarin kolmannessa vuorossa. Myös Joukainen väläytteli lyöntivoimiaan, kun hän puhkaisi kakkospuolen kahden juoksun arvoisesti. Itä ei enää kuitenkaan noussut taistelemaan jaksovoitosta, vaan Länsi vei toisen jakson lopulta lukemin 10-5.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat