Bergius iloitsi hyvästä olympiakenraalista

Kuortaneen tulos 560 on Jere Bergiuksen uran toiseksi paras. Ennätyksiään Kuortaneella paransivat Sandra Eriksson ja Aleksi Tammentie.

Jere Bergiuksella oli Kuortaneella aihetta hymyyn. Kuva: Lehtikuva

Jere Bergius oli yksi iloisista suomalaisurheilijoista Kuortaneen Eliittikisoissa. Bergius teki uransa toiseksi parhaan tuloksen ylittämällä 560 senttiä ja teki lisäksi kolme yritystä uudesta ennätyskorkeudestaan 573.

Bergius kilpailee seuraavan kerran Lontoon olympialaisissa, ja onnistuminen Kuortaneella maistui hyvältä.

- On se tärkeää. On mukavampi lähteä olympialaisiin, kun on hyvä tulos alla, Bergius sanoi.

Täysin tyytyväinen tamperelainen ei kuitenkaan päiväänsä ollut. Tekniikka ei ollut täysin kohdillaan.

- 560-hyppy ok, mutta sitä ennen oli tekniikkahaparointia. Teen kuitenkin vielä hyppytreenejä ennen olympialaisia. Toiveena on saada tekniikka kulkemaan tosi hyvinkin.

Eriksson juoksi ennätyksensä

Niin ikään Lontooseen valittu Sandra Eriksson juoksi 3000 metrillä ulkoratojen ennätyksensä 9.20,68. Hallissa Eriksson on kuitenkin juossut huomattavasti paremminkin 8.59,65.

Kenialainen Peril Nengampi karkasi hyvissä ajoin juosten tuulisessa säässä 8.53,26. Eriksson juoksi toiseksi lähes koko matkan yksin vetäen. Toiseksi paras suomalainen oli Eeva Sajanti ajalla 9.47,01.

Michel Tornéus hyppäsi 822 ja Eero Haapala 789

Helsingin EM-kilpailuissa pronssimitalilla palkittu ruotsalainen Michel Tornéus voitti miesten pituushypyn uudella hienolla ennätyksellään 822 senttiä, mikä on sentilleen sama kuin Tommi Evilän Suomen ennätys.

Helmikuussa Suomen hallimestaruuden voittanut Ikaalisten Urheilijoiden Eero Haapala hyppäsi ensimmäisellä kierroksella myötätuuleen 784, toisella ennätystään sivuten 786 ja viimeisellä kierroksella myötätuuleen 789.

Kolmiloikassa tuore Venäjän mestaruuskilpailuiden kolmonen Juri Kovaljov voitti tuloksella 16,51, mutta vain seitsemän senttiä hänelle hävisi Tampereen Urheilijat-38:n Aleksi Tammentie.

Tammentien uusi ennätys 16,44 nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi. Häntä pidemmälle on suomalaisista viimeksi loikkinut Porvoon Akilleen Johan Meriluoto seitsemän vuotta sitten.

Junioreiden Euroopan mestari Nooralotta Neziri oli vähällä yllättää Helsingin EM-kilpailuiden 100 metrin aitajuoksussa pronssimitalilla palkitun valkovenäläisen Katsjarina Paplauskajan häviten vain 0,04 sekuntia.

Paplauskajan voittoaika oli 13,35 ja Neziri aitoi 13,39. Muut suomalaiset jäivät 1,7 sekuntimetrin vastatuulessa varsin kauaksi. Elisa Leinonen ja Jonna Berghem jakoivat neljännen tilan ajalla 13,82