Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Yli-Kiikka: Jännitin aika paljon ennen kisaa

Marjo Yli-Kiikka myönsi ilmakiväärin karsinnan jälkeen olevansa kova jännittäjä. Lontoon kisojen avauslajistaan hän sai kuitenkin olympiauransa parhaan sijoituksen.

urheilu
Marjo Yli-Kiikka
Parhaan olympiasijoituksensa ampunut Marjo Yli-Kiikka oli hyvissä tunnelmissa ilmakiväärikisan jälkeen.

Marjo Yli-Kiikan kilpailu ilmakiväärissä päättyi karsintaan. Suomalainen kirjautti tuloksen 395 ja oli joukon 16:nneksi paras. Vaikka yhdeksän parhaan ansaitsema finaalipaikka jäi haaveeksi, Yli-Kiikalla oli karsinnan jälkeen hyvät tunnelmat.

- Ihan iloisin tunnelmin. Paras tulos ja sijoitus, mitä olen olympialaisissa ilmakiväärillä ampunut. Eihän se ihan huippua ollut, mutta kyllä tähän tyytyväinen täytyy olla, Yli-Kiikka kommentoi Yle Urheilulle.

Yli-Kiikka paransi suoritustaan kuusi pistettä Pekingin olympialaisiin ja kolme pistettä Ateenan kisoihin verrattuna, vaikka avaussarja sujui heikosti.

- Jännitin aika paljon ennen kisaa ja se ehkä vähän heijastui siihen alkuun. Ensimmäinen laukaus on minulle aina aika kova paikka ja nyt kun se oli kymppi niin tuli sellainen olo, että 'no huh, kyllä tästä vielä hyvä tulee', Yli-Kiikka selitti.

Seuraavaksi Yli-Kiikka kilpailee täysottelussa. Suomalainen vakuuttaa olevansa hyvässä vireessä.

- Ihan hyvät näkymät on. Nyt on peli avattu ja onneksi saatu hyvinkin käyntiin. Ei ole mitään paineita ja olen hyvässä kunnossa siinäkin lajissa. Se on ampujan kannalta mukavampi, kun siinä on enemmän actionia, Yli-Kiikka myhäili.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat