Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

”Ei huono, mutta ei missään nimessä tyydyttävä”

Valtteri Jokisen päivä päättyi judotatamilla kolmannelle kierrokselle ja pettymykseen. Jokisen mukaan kaikki vastustajat olivat voitettavissa.

urheilu

Jokinen pääsi 60 kilon sarjassa suoraan toiselle kierrokselle. Hän kukisti ensimmäisen vastustajansa, marokkolaisen Yassine Moudatirin jatkoajalla lempiliikkeellään, käsilukolla, mutta joutui poistumaan toisesta ottelustaan tatamilta tappio niskassaan.

- Kyllä päällimmäisenä fiiliksenä on pettymys, ei siitä mihinkään pääse. Näin hieno tapahtuma ja isot kisat, niin olisin mielelläni noussut palkintopallille. Vaikka en sitä etukäteen tavoitteeksi asettanutkaan, ainakaan julkisesti, Jokinen totesi taiston tauottua.

- Ei huono, mutta ei missään nimessä tyydyttävä.

Vastustajan metkut tiedettiin

Jokinen tiesi, että hänen kolmannen kierroksen vastustajansa, Etelä-Korean Gwang Hyeo Choi oli todella kova ottelija ja korkealla rankinglistoilla, mutta ottelu pysyi kuitenkin hyvin hänen hallussaan. Jokinen pystyi painostamaan Choita ja oli lähellä saada hänet sidontaan matossa. Lopulta korealaisen käsivarsiheitto kuitenkin ratkaisi pelin.

- Toinen ottelu tuntui paremmalta kuin ensimmäinen, joka oli aika tahmea. Takki oli aika tyhjä ensimmäisen pitkän matsin jälkeen, mutta palauduin kyllä väliajalla. Siitä tämä ei jäänyt kiinni, hän pohti.

- Oli tiedossa, mitä sieltä tulee, mutta kaveri teki sen (käsivarsiheiton) niin vahvasti, että myöhästyin vähän enkä pystynyt blokkaamaan sitä . Minulla oli suunnitelmissa tehdä yritys samaan liikesuuntaan, mutta en ehtinyt toteuttaa sitä.

Avovaimoa sparraamaan heti aamusta

Lahtelaisen mukaan korealainen tuntui näpeissä siltä, että ottelu oli voitettavissa. Kuten kaikki muutkin sarjan ottelijat.

- Kaikki olivat voitettavissa. Tiesin, kun tänne lähdin, että pystyn voittamaan kaikki. Viimeinen matsi oli hyvä ottelu. Siinä oli se yksi paikka, minkä hän (Choi) hyödynsi. Siinä se ero sitten oli.

Jokinen nähdään kuitenkin Lontoon judoareenalla heti sunnuntaiaamuna, sillä silloin hän on sparraamassa avovaimoaan Jaana Sundbergia, joka ottelee 52 kilon sarjassa. Aikaisemmissa kisoissa ei yhteistä menestystä ole tullut, joten Jokinen toivoo trendin jatkuvan Lontoossakin.

- En ole edes katsonut Jaanan kaaviota enkä tiedä, miltä se näyttää, mutta kyllä Jaana iskussa on. Kun hän saa oman vaihteen päälle heti aamuselta, niin sitten hän on pitkällä, Jokinen vakuutti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat