Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Suhonen: Yhtä paljon jännittää kuin Alavudella ampuisi

Ilmapistooliampuja Mira Suhonen ei turhaan kisoja jännitä, mutta rasitusvamma ranteessa saattaa tuoda oman haasteensa Lontoon olympialaisissa.

urheilu
Mira Suhonen
Mira SuhonenLehtikuva

Mira Suhonen osoitti jo olympiadebyytissään Pekingissä, että hän kestää paineet tiukan paikan tullen. Finaalipaikka ja seitsemäs sija olivat ensikertalaiselle mainio tulos.

Lontoon kisoihin Suhonen ei suostu sanomaan selvää tavoitettaan, mutta tuskin hän huonomminkaan haluaa sijoittua kuin Pekingissä.

- Odotan kisasta hyviä suorituksia. Jos niitä ei tule, ei tuloskaan ole hyvä, alavutelainen vastasi arvoituksellisesti tulostavoiteuteluihin.

- Ainakin treeneissä on kulkenut hyvin. Katsotaan sitten, miten kisajännitys vaikuttaa.

Ranteen rasitusvamma arvoituksena

Vaikka kesä on sujunut Suhoselta hyvin, ei kaikki ennen h-hetkeä ole sataprosenttisesti kunnossa.

- Tuli ammuttua liikaa yhdellä leirillä alkuvuodesta, ja ranteeseen tuli rasitusvamma.

Suhosen mukaan ranne vaivasi jo helmikuussa Vierumäen EM-kisoissa, mutta tuolloin hän ei halunnut asiasta liiemmin huudella. Nytkin hän mainitsi asiasta kuin ohimennen.

- Ranne ei ihan ole kunnossa. Kun se saa lepoa, niin helpottaa, mutta välillä se juilii enemmän. Buranaa voin syödä ja kylmägeeliä käyttää, mutta tietenkin ottaa päähän, kun se on kipeä. Katsotaan sitten kisojen jälkeen, mitä sille tehdään.

Esikisassa kylmyys pääsi yllättämään

Jos Suhonen oppi jotain Pekingin kisoista, niin ainakin sen, että mediamylläkkä on melkoista urheilijoiden ympärillä. Muuten kisat eivät hänen mielestään eroa toisistaan.

- Samoja naamoja on kisassa kuin kisassa. Ei se poikkea mitenkään. Itse ammunta jännittää yhtä paljon kuin Alavudella ampuisi, Suhonen nauroi.

Lontoon esikisoissa, huhtikuussa kisatussa maailmancupissa, Suhonen epäonnistui pahoin ja ampui jopa yhden nollatuloksen. Tuolloin kylmä sää teki tepposet, eikä suomalaisampuja ollut varautunut ”telttarakennuksen” lämpötilaan. Eipä siis ihmekään, että Suhosella on vain yksi toive sunnuntain kisaa varten:

- Mitään hätää ei ole, kunhan on yli kymmenen astetta lämmintä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat