Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Jarkko Nieminen leikitteli sateessa jatkoon - seuraavaksi maailmanlistan nelonen vastaan

Jarkko Niemisen seuraava vastus on vaatimattomasti 414 sijaa ylempänä maailmanlistalla kuin avauskierroksen intialaisvastustaja Somdev Devvarman.

urheilu
Jarkko Nieminen lyö kämmentä
Lehtikuva

Jarkko Nieminen sai olympiaturnauksen ensimmäisen kierroksen otteluunsa surkean alun, kun Intian Somdev Devvarman onnistui murtamaan heti ensimmäisessä syöttövuorossa. Suomalainen kokosi kuitenkin itsensä, vei seuraavat neljä peliä ja eteni lopulta 6-3-erävoittoon.

Nieminen otti tärkeän murron heti toisen erän alkuun: suomalainen väänsi kymmenen minuuttia kestäneen Devvarmanin syöttövuoron edukseen ja otti askeleen kohti voittoa. Tämän jälkeen ottelu keskeytettiin sateen takia usean tunnin ajaksi.

Sadetauon jälkeen Nieminen ratkaisi ottelun lopullisesti. Suomalainen siirtyi nopeasti 3-0-johtoon, eikä mikään enää pelastanut intialaista taustalla häämöttäneeltä tappiolta. Nieminen vei erän selvästi 6-1 ja koko ottelun erävoitoin 2-0 (6-3, 6-1).

Niemisen avauskierroksen voitto ei ollut suuri yllätys, kun katsoo pelaajien ATP-sijoituksia. Intialainen Devvarman sijoittuu maailmanlistalla vasta 418. sijalle, kun suomalainen on tällä hetkellä listan 41. sijalla.

Nieminen ottaa vastustajan tasossa kuitenkin seuraavalla kierroksella aimo harppauksen, kun hän kohtaa kisaisäntä Ison-Britannian lemmikin, maailmanlistan nelosen Andy Murrayn.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat