Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu

Nieminen taipui suoraan kahdessa erässä - uran viimeinen taisto takana?

Anu Niemisen olympiataipaleen jatkuminen riippuu tiistaina pelattavasta K-lohkon päätösottelusta.

urheilu
Anu Nieminen.
Sulkapalloilija Anu Nieminen ei pystynyt liikkumaan maanantaina niin hyvin kuin olisi halunnut.

Anu Nieminen saattoi pelata maanantaina Lontoon olympialaisissa sulkapallouransa viimeisen ottelun. Taiwanin Tzu Ying Tai oli vahvempi suoraan kahdessa erässä erin 21-11, 21-14.

Maailmanlistan 13. sijalla oleva Tai aloitti ottelun erittäin vahvasti. Monipuolisesti lyövä ja nopeasti liikkuva Tai osui kenttään todella tehokkaasti ja eteni nopeasti 7-1-johtoon. Nieminen taisteli avauserässä lopulta vain 11 pistettä, ja olympiakentillä kymmenenneksi sijoitettu Tai vei erän vauhdilla pistein 21-11.

Toinen erä alkoi Niemiseltä huomattavasti paremmin. Tai ja Nieminen napsivat erän alussa pisteitä tasatahtiin, mutta johtoasemaan ei suomalaispelaaja päässyt. Aktiivisesti hyökännyt Tai karkasi Niemiseltä ennen erän puoliväliä 10-7-johtoon, eikä Nieminen enää tästä toipunut.

Vasta 18-vuotias Tai vei toisen erän nimiinsä 21-14-luvuin ja aloitti näin olympiaurakkansa voitolla suoraan kahdessa erässä.

Ennen Lontoon olympiakisoja lopettamisaikeistaan kertoneen Niemisen uran jatko selviää tiistaina, kun Tai kohtaa aamupäivällä K-lohkon päätösottelussa Meksikon Victoria Monteron. Mikäli Niemiselle avausottelussa hävinnyt Montero nappaisi ottelusta yllätysvoiton, etenisi Nieminen jatkoon, mikäli suomalaisen piste-ero olisi Taita parempi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat