Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Suomalaispurjehtija kaatoi veneensä johtoasemassa ja joutui uintipuuhiin

Olympialaisissa Finnjolla-luokassa purjehtiva Tapio Nirkko nousi kokonaistilanteessa yhdeksänneksi maanantain esityksillä, josta ei puuttunut tapahtumia.

urheilu
Tapio Nirkko kuvassa
Finnjollien neljäs lähtö oli Tapio Nirkon osalta dramaattinen, kun hänen veneensä kaatui ympäri. Sisukas purjehtija ei tilanteesta hätkähtänyt.

Tapio Nirkko oli maanantaina paremmassa vedossa kuin avauspäivänä.

Kolmannessa lähdössä suomalainen oli startin jälkeen yhdeksäs ja huonoimmillaan 13:s. Lopussa Nirkko kävi hetken seitsemäntenä ja oli maalissa lopulta kahdeksas.

Neljännessä, dramaattisessa lähdössä suomalainen kiilasi komeasti kärkeen heti lähdöstä ja piti pitkään ykkössijansa ennen kuin teki virheen ennen kolmatta käännöstä.

Nirkon vene kääntyi ympäri ja hän joutui uintipuuhiin. Vajaan minuutin puuhastelun jälkeen urhea suomalainen pystyi kääntämään veneensä oikein päin ja jatkamaan kilpailua. Nirkko tuli lähdössä lopulta viidenneksi.

- Tulin alamerkille selkeässä johdossa, mutta skuutti pääsi irtoamaan kädestäni. Onneksi olin sen verran hyvässä johdossa, että hetken uituani ja saatuani veneen pystyyn onnistuin pysymään kärkiryhmässä. Tiistaina kaksi sijoitusta top5:een. Ei peliä ole tässä mitenkään menetetty, Nirkko viittasi kärkisijoihin.

Finnjolla -luokan kärjessä oleva tanskalainen Jonas Høgh Christensen repi hieman lisäeroa pahimpiin kilpailijoihinsa Ranskan Jonathan Lobertiiin ja neljännessä lähdössä epäonnistuneeseen Britannian Ben Ainsliehin.

Christensen kuului vuoden 2008 olympialaisissa Pekingissä mitalisuosikkeihin, mutta tuolloin kehnosti alkanut purjehdusrupeama vesitti tanskalaisen loppusijoitukseksi 6. tilan, joka oli hänelle itselleen katastrofi.

Christensen otti Kiinan takaiskun vakavasti ja oli kokonaan pois kolme seuraa vuotta Finnjollista. Tanskalainen palasi tuttuun purjehdusluokkaansa marraskuussa vuonna 2011 ja aloitti tuiman keskittymisen uransa kolmansiin olympialaisiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat