Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ylinen: Miinukselle jäätiin

Judoka Johanna Ylisen olympiaurakka Lontoossa päättyi lyhyeen. Ylisen taktiikka onnistui ottelun alussa, mutta omaa ratkaisuaan hän ei ehtinyt tekemään.

urheilu
Johanna Ylinen
Johanna Ylisen kommentit lyhyestä olympiaurakasta.

Mongolialainen Munkhzaja Tsedevsuren pääsi yllättämään Ylisen kahden ja puolen minuutin ottelun jälkeen. Tsedevsurenin taktiikka oli tiedossa, sillä Ylinen kirjaa tarkasti jokaisen vastustajansa liikkeet muistikirjaansa, mutta tällä kertaa hän ei ehtinyt tilanteeseen reagoida.

- Totta kai harmittaa, kun tulee takkiin. Vastustaja oli tuon verran sitten parempi. Mukava hänen kanssaan oli otella, mutta ei sitten riittänyt, pettynyt Ylinen pohti ottelun jälkeen.

- Minulla oli sellainen taktiikka, että käyn aggressiivisesti päälle. Se oli mielestäni ihan ok-taktiikka ja piti hyvin. Hänen (Tsedevsuren) vahvat liikkeet olivat tiedossa.

Ylisen mukaan tuntuma ottelussa oli hyvä, hän onnistui omasta mielestään otetaistelussa eikä kumpikaan saanut alussa kunnon heittopaikkoja. Juuri ennen kuin Tsedevsuren iski, oli Ylinen ajatellut itse ratkaisua.

- Tämä oli yksi hänen vahvimmista liikkeistä. Tiesin, että kaveri tulee vasen kylki edellä ja hakee niskakahvaa. Minulla oli mielessäni yksi sellainen yllätysjuttu, jota olisin lähtenyt hakemaan, mutta odotin vähän liian pitkään ja näin kävi.

"Onneksi tämä on vain urheilua"

Toisissa olympiakisoissaan otellut Ylinen pääsi suoraan toiselle kierroksella ja olisi voitolla sijoittunut kahdeksan parhaan joukkoon. Nyt tuloksena on kuitenkin astetta parempi sijoitus kuin neljä vuotta sitten Pekingissä, jolloin Ylisen sijoitus oli 17-25:s.

Mutta ei lahtelainen huonolle hävinnyt, sillä Tsedevsuren raivasi tiensä mitalitaistoon asti voittamalla ranskalaisen Euroopan- ja maailmanmestari Gevrise Emanen. Tsedevsuren hävisi kuitenkin toisen pronssiottelun, kun Emanen nousi keräilyerien kautta pronssille.

- Totta kai päällimmäisenä tunteena on pettymys. Fiilis oli hyvä, lämmittelyt menivät hyvin ja olin ihan hyvässä iskussa, mutta ei se nyt riittänyt mihinkään, Ylinen manasi.

- Miinuksellehan tässä jäätiin, kun takkiin tuli. Mutta tämä on onneksi vain urheilua eikä sen vakavammasta ole kysymys.

Ylinen on jo tehnyt pitkän uran lajinsa parissa, mutta 28-vuotiaana hänellä on vielä vuosia edessä. Lontoon olympialaisten pettymyksen sulattamiseen hän sanoi tarvitsevansa aikaa.

- Täytyy nyt vähän keräillä itseäni ja miettiä vaikka sitten joskus ensi viikolla uudestaan tulevaisuutta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat