Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Nieminen sai kylmää kyytiä Murraylta

Jarkko Niemisen kolmas olympiaturnaus päättyi tylyyn tappioon toisella kierroksella. Kotiyleisön suosikki Andy Murray kukisti Niemisen ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

urheilu
Jarkko Nieminen.
Jarkko Niemisen olympiaurakka jäi kahden ottelun mittaiseksi. Andy Murray oli parempi suoraan kahdessa erässä.

Vahvasti pelannut Murray jyräsi ykkössyöttönsä kanssa tuskailleen ja peruslyöntivirheitä tehneen Niemisen 6-2, 6-4. Maailmanlistan nelosen ja turnaukseksi kolmanneksi sijoitetun Murrayn syöttö ja koko peli kulki loistavasti.

Juuri ennen ottelun alkua Wimbledonissa alkoi sataa ja keskuskentän päälle vedettiin katto. Ottelu pelattiin siis halliolosuhteissa.

Niemisen ja Murrayn edellinen kohtaaminen Ranskan avoimissa oli varsin erikoinen. Murray oli lähellä luovuttaa ottelun selkävaivojen vuoksi, mutta nousi lopulta voittoon.

Kaksikko on kohdannut aiemmin myös Wimbledonin keskuskentällä. Vuonna 2010 Murray voitti kolmessa erässä kamppailun, jota seurasi myös kuningatar Elisabeth II. Murray johtaa keskinäisiä otteluita kaikkiaan 4-0.

Murray oli koko ajan muutamaa luokkaa parempi. Avauserässä hän mursi Niemisen syötön kahdesti. Toisessa erässä murtoja tuli vain yksi, mutta skotti syötti niin vahvasti, että Niemisellä ei ollut mitään mahdollisuuksia syötönmurtoihin.

Ottelun lopussa Nieminen lensi sananmukaisesti katsomoon, kun hän juoksi Murrayn lyöntien perässä katsomon puolelle. Ottelu kesti tunnin ja yhden minuutin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat